Gå til sidens hovedinnhold

Sverige seiret - Zlatan Ibrahimovic med målgivende pasning i comebacket

Sverige tok tre poeng i Ibrahimovics første landskamp på nesten fem år.

SVERIGE-GEORGIA 1-0

Sverige tok tre poeng i den første VM-kvalifiseringskampen mot Georgia hjemme i Stockholm torsdag kveld. Kampen markerte også comebacket til Zlatan Ibrahimovic i den svenske landslagsdrakten.

AC Milan-stjernen assisterte til Viktor Claessons matchvinnerscoring med et kunstnummer, da han brystet ballen ned til lagkameraten som sendte Sverige i ledelsen.

- Det er så lekkert av Ibrahimovic, kommenterte TV 2s kommentator Endre Olav Osnes om den målgivende pasningen.

Svenske medier gjorde før kampen et nummer ut av at Zlatan for første gang i løpet av sine 117 landskamper sang den svenske nasjonalsangen før avspark. Den svenske avisen Expressen skriver at Zlatan, til tross for at han har vært lagkaptein under mange år, alltid var stille under «Du gamla du fria» før Sveriges kamper. Torsdag kveld sang Zlatan med for første gang, skriver avisen.

- Jeg lovet Janne Andersson at jeg skulle synge. Jeg har fått lære meg sangen, så «nu kör vi». Det var fint. Det er synd at det ikke var noe publikum her. Sist jag spilte her var det fullsatt. Man savner dem, det er de som gir puls og adrenalin, sier han til C More etter kampen.

Zlatan har tidligere uttalt seg om hvorfor han ikke har sunget nasjonalsangen før.

- Jeg bruker ikke å synge før kampene. Det er kun fordi jeg ikke kan den, men det er kanskje ikke bra å si. Jeg er så fokusert på kampen at adrenalinet går i gang, uttalte han til TV3 i 2012 om grunnen til at han ikke sang med.

Selve kampen ble en heller svak affære for svenskene sin del. Laget slet til tider med å spille ut et georgisk lag som hang godt med i Stockholm.

Viasat-ekspert Morten Langli er blant dem som ikke lot seg imponere.

- Sverige er IKKE gode...Null rytme, dårlig balltempo, sliter i frispillingen bakfra, lite bevegelse, tekniske feil, på etterskudd i duellene, drar på seg gule kort... Men leder 1-0. Det er jo det viktigste, skriver han på Twitter.

Sveriges keeper Kristoffer Nordfeldt måtte blant annet finne frem en klasseredning ti minutter før slutt etter et farlig Georgia-angrep.

Like etter ble Ibrahimovic byttet ut. Sverige holdt unna de siste minuttene og tok tre poeng i sin første kamp i gruppe B.