RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige sikret EM-avansement etter dramatikk mot Polen

De svenske håndballkvinnene rotet nesten bort seieren i annen omgang mot Polen tirsdag, men sikret videre spill i EM med 23-22-seier.

Sverige tok sine første poeng i gruppespillet da Serbia ble slått med ett mål søndag og sto dermed med to poeng foran møtet med Polen. Kun sier var dermed godt nok i den sist gruppespillskampen for å sikre seg videre spill i mesterskapet.

Polen klarte aldri å score mer enn fem mål i første omgang, mens Sverige scoret ti. De svenske kvinnene burde dermed i utgangspunktet kjørt over polakkene i annen omgang, men gikk på en real smell og slapp Polen inn i kampen.

I det kampen gikk inn i sine ti siste minutter hadde Polen snudd 5-10 til 17-17 og la virkelig press på de svenske kvinnene. Sverige klarte likevel å ligge det ene viktige målet foran polakkene og sikret seieren to minutter før slutt da Jamina Robert sørget for 23-22.

Dermed er Sverige videre til tross for en meget svak annen omgang.

I gruppe B møtte Russland, som allerede var klare for hovedrunden, Slovenia tirsdag. At russerne hadde avansementet i boks preget kampen, og Slovenia vant til slutt 29-27.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere