RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverige tok curling-gull

- Det føles fantastisk herlig, sier skipper Anette Norberg etter at Sverige sikret seg gull i curling-VM søndag.

Nå kan det svenske laget også titulere seg som verdensmestere, etter at de har fire EM-titler fra før av. I 2001 ble det VM-sølv og i 2003 bronse. I fjor, på hjemmebane, ble laget bare nummer seks. Derfor smakte VM-tittelen ekstra godt.

- Det føles som en stor lettelse. Vi har jobbet hardt for denne VM-tittelen siden vi tapte finalen mot Canada i 2001, sa en overlykkelig Norberg til TT etter at gullet var i boks.

Før siste omgang ledet Sverige med 6-4 over USA, og amerikanerne var nødt til å satse. Det gikk ikke. Sverige tok fire nye poeng, og vant til slutt med klare 10-4.

- Nå tar vi fri i et par måneder før neste sesong begynner. Da skal vi først forsvare EM-gullet i desember, og siden blir det OL i februar. Vi ser virkelig fram til neste sesong, sier Norberg.

I tillegg til Anette Norberg besto det svenske gull-laget av Eva Lund, Cathrine Lindahl, Anna Bergström, Ulrika Bergman og trener Stefan Lund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere