Gå til sidens hovedinnhold

Sverige tok viktig seier mot Slovakia

Sverige hadde store problemer med å skape sjanser, men like før slutt ble Emil Forsberg den store helten da han satt inn kampens eneste scoring.

Sverige - Slovakia 1-0

Med seier kunne Sverige nærmeste ha sikret seg videre avansement, og etter en meget svak førsteomgang lot ikke Aftonbladets Marcus Leifby kritikken vente på seg.

- Dette er, med tanke på forventningene og viktigheten av kampen, en av de verste forestillingene jeg har sett et svensk landslag levere. De har ikke vært i nærheten av straffeområdet på 25 minutter nå.

Etter pause hevet derimot svenskene seg, og Emil Forsberg ble den store helten da han satt inn straffesparket som til slutt ble matchvinnerscoringen for svenskene.

- Jeg gratulerer Sverige med plass i utslagsrundene etter denne seieren, for det tror jeg er sikkert etter det resultatet, sier NRK-ekspert Egil «Drillo» Olsen etter kampen.

Les også: Raja bekrefter gjenåpning av norsk idrett

- En av de verste prestasjonene

Det var svenskene som åpent best, og Mikael Lustig fikk hodet på et hjørnespark etter ti minutter. Headingen gikk derimot en meter over målet til Newcastle-keeper Martin Dúbravka.

- Midtbanefireren til Sverige er altfor slappe til å komme opp i ballførerne til Slovakia. Ikke veldig imponerende det svenskene har skap offensivt her heller, det blir for puslete.

Det var dommen til NRKs ekspert Egil «Drillo» Olsen etter den første halvtimen i St. Petersburg, hvor Slovakia hadde spilt seg fram til et par god muligheter.

Les også: Sponsoren terminerte kontrakten etter å ha sett disse bildene

Kaptein Marek Hamsík klarte blant annet finne rommet mellom keeper og forsvaret til Danmark, men pasningen var for upresis.

- Dette er, med tanke på forventningene og viktigheten av kampen, en av de verste forestillingene jeg har sett et svensk landslag levere. De har ikke vært i nærheten av straffeområdet på 25 minutter nå, mot Slovakia, slaktet Aftonbladets reporter Marcus Leifby etter den første omgangen.

Klasseredning

Sekunder etter hvilen skulle Sveriges stjerneskudd Alexander Isak få en god mulighet, men skuddforsøket fra distanse ble blokkert av slovakenes forsvarsbauta Milan Skriniar.

Kvarteret ut i den andre omgangen skulle kampens største øyeblikk bli en realitet, da headingen fra Augustinsson ble stoppet med en ellevill redning fra Martin Dúbravka.

- Det der er en redning man drømte om å få som barn, for en prestasjon av Dubravka, sa NRKs Christian Nilsen etter den fantastisk redningen til Slovakias sisteskanse.

Les også: Vålerengas Aron Dønnum ute i flere uker

Sverige nærmet seg mer og mer, og minutter senere var det Isak som skulle prøve seg med hodet. 21-åringens heading strøk tverrliggeren og var nære å sende svenskene foran.

Like etter skulle han igjen få muligheten da han dro seg forbi flere slovakiske spillere og dunket til fra hjørnet av sekstenmetere, men avslutningen ble på ny stoppet av en god Dubravka.

- Han er svenskenes store profil i denne kampen, og se på hva han gjør der. Herlig gjort og er så nære, kom det fra Drillo etter sjansen.

Straffescoring

Men så kom feilen av Slovakias sisteskanse som skulle snu opp/ned på det hele, da han felte Sveriges Robert Quaison innenfor straffefeltet og svenskenes ble tildelt straffespark.

Emil Forsberg var mannen som fikk ansvaret fra ellevemeteren, og Leipzig-proffen gjorde ingen feil da han sendte de foran.

- Et pent plassert straffespark, og Sverige oppe i 1-0. Flere gode bytter fra Janne Andersson gjør at svenskene nå leder 1-0, konkluderer Nilsen med etter ledermålet.

Slovakia kom aldri nærmere, og svenskene kunne med det innkassere sin første seier i gruppespillet. De har med det stø kurs mot avansement i Gruppe E.

Slik var kampen: