*Nettavisen* Sport.

Sverige vant bronsedramaet

Foto: Matthias Schrader (AP)

Fikk spiller utvist, men avgjorde med drømmemål.

Sverige har nærmest hatt et drømmemesterskap i Tyskland, og slo blant andre forhåndsfavorittene USA i gruppespillet under kvinnenes Fotball-VM.

I semifinalen tok imidlertid drømmen om å nå helt til topps slutt da Japan ble for sterke, men bronsefinalen på lørdag endte som et gedigent plaster på såret for de svenske jentene.

Direkte rødt
En knapp halvtime ut i kampen mot Frankrike ble Lotta Schelin spilt gjennom, og alene med keeper gjorde 27-åringen alt rett.

Svenskene kunne dermed gå til pause med 1-0, men tolv skjebnesvangre minutter i andre omgang gjorde plutselig at bronsen så ut til å kunne glippe unna.

Først utlignet Elodie Thomis for de franske jentene, før Josefine Öqvist bokstavelig talt så rødt da hun satte knottene i brystet på Sonia Bompastor og ble utvist.

Da så det altså stygt ut for de blågule, men Marie Hammarström sendte hele Sverige til himmels med en vakker scoring snaue ti minutter før full tid.

Første medalje på 20 år
Jenta vendte vekk to motstandere, før hun enkelt og greit banket ballen helt oppe i nærmeste kryss fra skrått hold med venstrebeinet.

De svenske jentene gikk bananas, og kunne juble over lagets første mesterskapsmedalje siden 1991 - da det også ble VM-sølv, den gang i Kina.

Finalen i mesterskapet spilles på søndag, når USA og Japan møtes til dyst på Commerzbank Arena i Frankfurt.

Norge ble som kjent slått ut allerede i gruppespillet, etter tap for både Brasil og Australia - to lag som begge røk ut i kvartfinalene i VM.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag