*Nettavisen* Sport.

Sverige vant thriller

Foto: Reuters/Scanpix

Sveriges hockeyhelter ledet komfortabelt 4-0 i Globen etter to perioder, men så våknet Tsjekkia.

01.09.04 22:31

SVERIGE - TSJEKKIA 4-3: Først satte Fredrik Modin inn 1-0. Storstjernen Peter Forsberg doblet ledelsen ikke lenge etter.

Kampfakta Sverige - Tsjekkia

I andre periode satte Mattias Öhlund 3-0 og Henrik Zetterberg inn 4-0 og de fleste i Globen trodde de skulle bli utklassingsseier til «Tre Kronor» .

Men de tok feil. I tredje periode var det nemlig duket for en thriller-avslutning av de sjeldne. Martin Rucinsky reduserte til 1-4 tidlig i perioden. Marek Zidlicky satte pucken i mål til ny redusering like etter.

Og om ikke det var nok reduserte Patrik Elias nok en gang for Tsjekkia da han satte inn 3-4 snaue 14 minutter ut i tredje periode.

Tsjekkia startet et stormløp mot svenskenes keeper Mikael Tellqvist, men « Tre Kronor» holdt hodet kaldt og sikret seg seieren. Med et nødskrik. Bare en god og heldig svensk keeper reddet det som blir gruppefinale i Europagruppen mot Finland lørdag.

Svenskenes hockey-helter Tre Kronor åpnet med overbevisende 5-2-seier over Tyskland tirsdag. Men i kampen mot Tsjekkia viste Sverige at de var uventet rustne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.