Gå til sidens hovedinnhold

Sverige vil ha Hareide

Svenskene vil sparke sin egen landslagstrener etter det forsmedelige VM-tapet. Åge Hareide lanseres som redningsmann.

Les også:- Smigrende for Norge

Sverige tapte ikke en eneste kamp i gruppespillet i Tyskland-VM. «Søta bror» røk ut mot vertsnasjonen Tyskland i åttendelsfinalen, men likevel krever store deler av det svenske folket at Lagerbäck må gå.

Det har han imidlertid ingen planer om å gjøre.

«Sparka Lagerbäck»
- Jeg har ingen planer om å gå. Jeg har en kontrakt ut sesongen 2008, og jeg har ikke som vane å bryte kontrakter, slo Lagerbäck fast på en pressekonferanse søndag kveld.

Den svenske kommentatorer Mats Olsson i storavisen Expressen er imidlertid ikke i tvil:

- «Sparka Lagerbäck», skriver han i sin kommentar.

Og fortsetter:

- Tommy Svensson sa alltid at Jonas Thern ville bli en veldig bra landslagssjef. Jeg vet ikke hvordan det står til med Therns fotballinteresse nå lenger. Men etter å ha sett den tyske utspillingen og oppvisningen i et tropisk München er det lett å se at slikt kan det ikke fortsette i svensk fotball. Lars Lagerbäck har en kontrakt han har planer om å fullføre. Det er opp til fotballpresident Lars-Åke Lagrell å bryte kontrakten. Lars-Åke må gjøre det, mener Olsson.

Hvem spiller i VM i dag? Sjekk her

Hareide blant «drømmesjefene»
Han støttes fullt ut av Sportbladets Lasse Sandlin. Den anerkjente kommentatoren lanserer blant annet Norges landslagssjef Åge Hareide som en mulig erstatter.

- Vær så god, Lars-Åke. Her er seks drømmesjefer, skriver han, og ramser opp Michael Laudrup, Stuart Baxter, Roland Nilsson, Jörgen Lennartsson, Roy Hodgson og - Åge Hareide.

- Bare et spilleropprør kan få Lagerbäck til å gå, og den misnøyen tror jeg ikke finnes. Men det hindrer likevel ikke at det allerede spekuleres i hans etterfølger. Øverst på min ønskeliste: Michael Laudrup.

Aftonbladets kommentator og ekspert påpeker likevel at det kan bli vanskelig å lokke Laudrup til svensk fotball, og garderer seg derfor med blant annet Åge Hareide.

- Tre gamle allsvenske gulltrenere av ikke-svensk herkomst og med landslagserfaring fra andre land får også min oppmerksomhet: Den nåværende norske landslagstreneren Åge Hareide (gull med Helsingborg i 1999), den nåværende finske landslagstrener Roy Hodgson (gull med Halmstad i 1976 og 1979) og den tidligere sør-afrikanske landslagstreneren Stuart Baxter (gull med AIK i 1998).

Hareide får tre stjerner
I sin vurdering av Åge Hareide gir han den norske landslagssjefen tre stjerner - det samme som blant annet Stuart Baxter og Roland Nilsson - og ramser opp trenerens suksesser med blant annet Brøndby, Rosenborg og Helsingborg.

- Åge Hareide har flere fremgangsrike år som klubbtrener i Norden bak seg. Blant annet har han blitt ligamester i Sverige, Norge og Danmark. I 1999 tok han Helsingborg til sitt først gull i Allsvenskan på 58 år. I Danmark vant han ligaen med Brøndby og i Norge med storlaget Rosenborg. De siste årene har han trent Norges landslag. Resultatene har imidlertid ikke riktig gått Åge Hareides vei, skriver Lasse Sandlin, som påpeker at Hareides kontrakt med Norge går ut i 2007.

PS: I en undersøkelse den svenske avisen Expressen har gjort, krever 70 prosent av leserne at Sverige må bytte landslagssjef.

- Det vil jeg ikke en gang kommentere, er alt Lagerbäck vil svare om Expressens undersøkelse.

PSPS: Expressen har også plukket ut sine potensielle erstattere for Lagerbäck, og lanserer blant annet den nåværende Viking-treneren Tom Prahl som en mulig kandidat i en undersøkelse på sine nettsider.

Prahl får imidlertid bare én prosent av stemmene. Sven-Göran Eriksson topper undersøkelsen med 21 prosent.

LES OGSÅ: - Smigrende for Norge

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen