*Nettavisen* Sport.

Sverige vil snyte Kollen for VM

Foto: Anders Wiklund (Scanpix)

Bare tre år etter at de arrangerte skiskytter-VM, planlegger Östersund en ny søknad.

04.02.11 10:16

Bare uker før årets skiskytter-VM tar til i russiske Khanty-Mansijsk melder skiskytterforbundet i Sverige at de gjerne vil arrangere et nytt VM.

- Vi har akkurat kommet fra en studietur i Ruhpolding sammen med blant andre kommunerepresentanter fra Jämtland. Destination Östersund og forbundssponsorer er positive til å starte forundersøkelser for en eventuell VM-søknad, sier skiskytterpresident Olle Dahlin.

2017
Norge farget Östersund rødt, hvitt og blått under skiskytter-VM i 2008. VM-kongen ble Emil Hegle Svendsen med to gull, mens Ole Einar Bjørndalen ble verdensmester på jaktstarten.

Det svenske skiskytterforbundet har fortsatt ikke bestemt seg hvilket år de eventuelt vil søke for, men har blinket seg ut 2017 som et aktuelt år.

- Vi lærte mye da vi arrangerte VM, og det er mye vi kan gjøre bedre og effektivt for å vinne kampen om et nytt VM, slår Dahlin fast.

VM-kamp
Holmenkollen har fått et helt nytt anlegg til ski-VM, og Norges Skiskytterforbund har vedtatt å søke VM i 2016 og 2017.

- VM i skiskyting i Holmenkollen vil bli en fantastisk folkefest med over 100.000 tilskuere i løpet av VM-uka. Ole Einar Bjørndalen og Liv Grete Skjelbreid Poirée vil, med sin erfaring og posisjon i det internasjonale skiskyttermiljøet, være svært viktige medspillere i den prosessen vil nå starter på, sa president Tore Bøygard i november.

Om det ikke blir norsk skiskytter-VM i 2016, kan det altså blåse opp til en durabelig kamp mellom Norge og Sverige om VM i 2017.

Sist Norge arrangert skiskytter-VM var i 2002. Den gang ble det kun arrangert fellesstart, ettersom den øvelsen ikke sto på OL-programmet samme år.

Sverige vil kun vurdere en VM-søknad om Östersund blir tildelt verdenscuprenn i perioden 2014-2018.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag