Gå til sidens hovedinnhold

- Sverigekampen blir avgjørende

Danmarks trener Morten Olsen tror kampen mot Sverige i gruppespillet blir avgjørende om mannskapet hans går til sluttspillet eller ei.

Morten Olsen utpeker Italia som favoritt til å vinne Danmarks EM-gruppe, men understreker at gruppen er åpen. Han vurderer motstanderne på følgende måte:

Bulgaria:

- Bulgaria har gjennomgått et generasjonskifte. De har fått ny trener. Han har bragt nye spillere inn i troppen, og disse spillerne har gjort det veldig bra.

Sverige:

- Kampen mot Sverige kan bli den avgjørende kampen for oss i gruppen, og det blir jo et slags "nordisk mestermøte". Sverige er godt organisert, og har gode individualister. De har fått mange poeng i de siste kvalifiseringsrundene, og det er derfor helt fortjent at de er seedet i øverste gruppe. Dette tyder på et meget stabilt lag.

Italia:

- Alle kjenner Italia. De har en meget sterk forsvarsorganisering, og flere store individualister på laget. Mer er det vel ikke å si om den saken.

- Norge har ikke fortjent EM

På spørsmål fra TV 2 om han mener Norge burde vært med i EM, svarer Morten Olsen følgende:

- Hadde Norge kvalifisert seg, hadde de vært gode nok til å være med. Når de ikke har gjort jobben i kvalifiseringen, fortjener de heller ikke å delta i EM.

Reklame

Kurs: Slik handler du Bitcoin