FRIENDS ARENA (Nettavisen): De to supertalentene har funnet tonen både på og utenfor banen i Real Sociedad denne sommeren, men søndag står de altså ansikt til ansikt som duellanter i det som kan forsegle Norges EM-skjebne i kvaliken.

Nettavisen møtte Isak på Friends Arena fredag kveld, og det er ingen tvil om hvilken posisjon og standing 19-åringen er i ferd med å få vårt naboland.

Samtlige av de fremmøtte journalistene samlet seg rundt Isak for å høre siste nytt fra gutten som har skutt seg inn i svenskenes hjerter på kort tid.

Overfor Nettavisen benyttet Isak anledningen til å rose Norges store yndling, lagkameraten Martin Ødegaard.

- Jeg synes han er en veldig dyktig spiller, det har han vist de første kampene. Han har mye ball i seg, sier Isak til Nettavisen på Friends Arena fredag kveld.

Isak har vært mye benkesliter på det svenske laget, men ventes å starte kampen etter to mål i startdebuten mot Færøyene torsdag kveld.

- En utrolig bra fyr

Spissen ble pepret med spørsmål fra både norsk og svensk presse dagen etter at han altså leverte to mål og en glimrende søknad om mer spilletid. Mange av spørsmålene havnet sågar om nettopp Ødegaard.

- Vi har blitt ganske bra venner, og jeg synes han er en utrolig bra fyr og en bra fotballspiller, sier Isak.

- Hvorfor er han så god?

- Han har en utrolig bra spilleforståelse og teknikk, og et veldig bra pasningsspill, svarer Sverige-yndlingen.

Ødegaard røpet etter Norges seier mot Malta at han skulle sende en melding til Isak. Men den lar ifølge svensken vente på seg.

- Jeg har ikke fått noe, sier han og smiler.

- Han kaller Sverige for lillebror. Hva synes du om det?

- Matchen er på søndag, så vi får se, svarer Isak selvsikkert.

John Guidetti har også latt seg imponere av Ødegaard. Se videointervju med den svenske profilen her:

Ødegaard var full av lovord om Isak da han ble intervjuet etter Malta-kampen. Det norske supertalentet brukte ord som giftig om Sveriges nye superstjerne.

- Han er en av de største talentene jeg har spilt med. Han er et stort talent og kommer til å bli en klassespiller. Han er bra, sa Ødegaard om lagkameraten.

Real Madrid-eiendommen fortalte videre at han gjerne ville hjelpe det norske trenerapparatet med tips og råd om hvordan man kan stoppe Isak fra å herje med det norske laget.

- Han er farlig, særlig hvis han får rettvendt seg, så hvis han spiller må vi passe på ham, sa Ødegaard etter Malta-kampen.

Roser Norge: - Et bra lag

Isak svarer slik på spørsmål fra Nettavisen om hva han vet om det norske laget.

- Vi spilte en kamp mot dem for noen måneder siden, og har bra kontroll på dem. Det er et bra lag, sier han.

- Hvordan vurderer du det norske lagets styrker og svakheter?

- De har bra innleggsspill og store spillere. Ja, de har en del dyktige spillere og kan skape sjanser mot oss, sier 19-åringen.

Joshua King uttalte etter Malta-kampen at han ikke frykter en eneste svensk spiller.

Isak gjengjelder selvsikkerheten.

- Ingen, svarer han på Nettavisens spørsmål om hvem han frykter på det norske laget.

Hvem som har størst grunn til å være selvsikker får vi vite søndag kveld. Norges kamp mot Sverige har avspark klokken 20.45 på Friends Arena i Stockholm.

Mer om landslaget: