RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sveriges VM-drøm endte i tårer

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Svenskene felt av tabber i semifinalen.

JAPAN - SVERIGE 3-1:

Mens Norge deiset ut av fotball-VM allerede i gruppespillet, har svenskene vært en av favorittene til å nå finalen av turneringen.

Onsdag brast imidlertid drømmen for våre naboer i øst, da Japan ble for sterke i semifinalen.

For selv om det startet bra for de blågule, da Josefine Öqvist satte inn 1-0 etter 10 minutter, sørget flere tabber for at det hele til slutt endte i tårer.

I det 18. minutt utlignet Japan ved Nahomi Kawasumi, etter svakt svensk forsvarsspill. Ballen gikk via Kawasumi og nevnte Öqvist, før den gikk inn bak en passiv svensk målvakt.

1-1 sto seg til pause, men etter en times spill sviktet det igjen for de svenske jentene. Keeper Hedvig Lindahl bommet med en utboksing og Homare Sawa tok vare på gavepakken.

Bare fire minutter senere falt avgjørelsen og igjen var det burvokter Lindahl som misset. Keeperen kom ut for å klarere, men traff dårlig og Kawasumi kunne sette inn sitt andre.

- Vi vinner sammen og taper sammen, oppsummerer Sveriges landslagssjef Thomas Dennerby til TV 4 etter kampen.

- De får ett mål der som er helt avgjørende for kampen. Det målet kommer kanskje som en følge av litt ubesluttsomhet, sier treneren.

Dennerby nektet imidlertid å bruke ordet «tabbe» om noen av baklengsmålene.

Dermed er det Japan som er klare for finalen. Der venter USA, som tidligere onsdag slo Frankrike med 3-1 i sin semifinale.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere