*Nettavisen* Sport.

Sveriges VM-drøm lever

Foto: Jose Manuel Ribeiro/REUTERS

Mens Ronaldo og Portugal er i alvorlig trøbbel.

29.03.09 12:14

PORTUGAL - SVERIGE 0-0:

Portugal tok imot Sverige til oppgjør i VM-kvalifiseringens gruppe 1 lørdag kveld, og det er svenskene som kan være mest fornøyd med kvelden.

Vertene dominerte nemlig store deler av spillet i kampen, og burde mer enn en gang satt ballen bak Andreas Isaksson i det svenske buret.

Det klarte imidlertid aldri Cristiano Ronaldo og hans stjernekollegaer på det portugisiske laget å gjøre, og kampen endte 0-0. Nærmest scoring kom Duda etter 24 minutter, men skuddet hans gikk i stolpen og ut.

Det ene poenget gjør at VM-drømmen lever for fullt for svenskene. Laget ligger riktignok på fjerdeplass i sin gruppe, à poeng med lørdagens motstandere.

Portugal har imidlertid en kamp mer spilt, og det begynner å se stygt ut for laget med tanke på billettene til Sør-Afrika neste sommer. En kamp mer spilt har også Ungarn på andreplass - fire poeng foran Sverige.

Uavgjortresultatet i Porto var også et drømmeresultat for grupperival Danmark, som er i tet i gruppe 1. Danskene slo Malta enkelt 3-0 i sin kamp lørdag.

6. juni er det klart for skandinavisk klassiker, når Sverige og Danmark møtes på Råsunda.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.