RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FHM

Sverre i VM-finale i poker

Sist oppdatert:
Førstepremien er på nesten fire millioner kroner!

Det har ikke gått så bra for de norske deltakerne i årets World Series of Poker så langt, men i den 48. av 54 turneringer har Sverre Krogh Sundbø (26) spilt seg fram til finalebord.

Sikret 360.000
2317 spillere stilte til start i denne No-Limit Hold'em-turneringen og nå er det bare ni spillere igjen. Det betyr at oslogutten er garantert minst 360.000 kroner.

Førstepremien er på hele 3,85 millioner kroner.

- Det er kjempegøy! Kanongøy! sier Sverre Krogh Sundbø til Nettavisen.

Han ledet turneringen da det var 50 spillere igjen, men tapte en del terreng mot slutten av veien til finalebordet.

Tidligere EM-vinner
Krogh Sundbø er den hittil eneste nordmannen som har spilt seg helt fram til et finalebord i årets VM. I finalen møter han seks amerikanere, én brasilianer og én russer. Sistnevnte - Kirill Gerasimov - er den mest kjente spilleren på bordet.

Dette er på ingen måte første gang Sverre Krogh Sundbø gjør seg bemerket rundt et pokerbord. 26-åringen ble europamester i 2005 da han endte på andreplass bak en ikke-europeer i EM i London.

- Hvis jeg vinner en bracelet måler det helt opp mot EM-tittelen, mener Krogh Sundbø.

Lite sjetonger
Når finalen starter rundt midnatt, norsk tid, natt til mandag, sitter oslogutten i sete ni med 685.000 i sjetonger. Marco Johnson er i ledelsen med 2,1 millioner sjetonger, mens Gabe Costner har 1,5 millioner, Kirill Gerasimov har drøyt 1,1 millioner, Alexandre Gomes har snaut 1,1 millioner.

Dan Rome (650.000), Alan Cutter (535.000) og Ryan D'Angelo (520.000) har alle mindre sjetonger enn nordmannen. Blindene starter på 20.000/40.000.

Nivået på blindene betyr at sønnen til Bobbysocks-stjernen Hanne Krogh og VG-journalisten Trygve Sundbø trenger å vinne en pott forholdsvis tidlig.

- Jeg måtte gjøre to ganske tøffe kast med 12-13 spillere igjen. Skulle gjerne sett at de skrudde tilbake blindene litt. Blindene er for høye. Jeg er nødt til å få en dobling hvis jeg skal kunne vinne, konstaterer oslogutten.

Norsk Pokermagasin følger finalebordet direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere