Gå til sidens hovedinnhold

Svigermor ga beskjed om Kristoff-velt

- Da ble jeg stressa, og gikk rett inn på procycling.no, sier kjæresten Maren Kommedal.

Alexander Kristoff er ute på kontinentet og jakter nye topplasseringer i etapperittet Paris-Nice.

Hjemme på Storhaug i Stavanger, tar samboeren Maren Kommedal (22) seg av parets sønn.

Mandag ble husidyllen brutt av en tekstmelding fra moren til Alex. Slik fikk hun beskjed om at kjæresten hadde gått i asfalten.

- Da ble jeg stresset. Jeg gikk inn på procycling.no for å se om dere hadde skrevet noe, og leste det som sto der. Det var slik jeg oppdaterte meg. Jeg forsøkte å ringe til Alex og, men fikk ikke svar. Da tenkte jeg at det enten hadde gått skikkelig galt, eller at han fortsatt satt med i løpet, sier Maren Kommedal til procycling.no.

Ringte kjæresten etter målpassering
Denne gangen gikk det relativt greit med 25-åringen fra Stavanger.

Greit i sykkeløyemed, vel å merke:

«Kristoff pådro seg en blodansamling i korsbeinet (nedre del av ryggen, forbindelsen mellom hoftebeina og halebeinet), kutt og slagskader over venstre skulder, legg og lår. I tillegg slo han hodet kraftig», heter det i en pressemelding fra arbeidsgiveren.

Les også: - Jeg klarte ikke reise meg

For rytteren kom seg på beina igjen, fullførte etappen som siste rytter og ringte rett hjem til den ventende kjæresten.

- Han ringte meg med en gang han kom i mål. Katjusja har også mitt nummer, så de hadde sagt ifra om det hadde skjedd noe alvorlig, forteller hun.

- Ringer han alltid med en gang etterpå?

- Ja, han forsøker det. Noen ganger kan det ta litt lenger tid, dersom mobilen ligger i følgebilen eller i bussen. Jeg får alltid en melding om hvordan det har gått.

- Hva har han fortalt i dag om det som skjedde i går?

- Han er veldig rolig. Han sa at han har hatt det bedre, og at han ikke sov så mye i natt. Han er ikke en som gir opp, det skal han ha. Men han føler nok at han har litt uflaks, og jeg ser jo den.

Kristoff vil forsøke å henge med i spurten
Selv om den norske sykkelproffen ikke pådro seg brudd da han endte i asfalten litt over fem mil før gårsdagens etappe, ble han sjekket ekstra foran starten av dagens etappe.

- Smertene har ikke gitt seg ennå, men sjokket er over, klargjør Kristoff overfor procycling.no.

- Satser du på å delta i spurten i dag?

- Førsteprioritet blir å fullføre. Jeg vet ikke om jeg er i stand til det. Hvis jeg sitter i første gruppe til mål, kommer jeg til å prøve meg i spurten, sier sprintgladiatoren.

Kan tenke: - Hvorfor holder man på med dette?
Han er glad for at TV-apparatet ikke var på i parets bolig, da han ikke klarte å reise seg etter stjernesmellen han pådro seg under rittets første fellesstart.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg synes jo det er kjekt at de ser på hvis det går bra, men ikke når man krasjer.

- Hvor går tankene dine når smerten og sjokket har lagt seg?

- Jeg tenker jo litt på hvordan det skjedde, og om jeg kunne kommet meg unna. Men denne gangen hadde jeg nok ingen sjanse. Det kunne gått riktig ille uten hjelm.

- Tenker du på de som sitter hjemme?

- Ja, det gjør man jo. Man kan tenke litt igjennom hvorfor man holder på med dette.

- Kan ikke ta fra ham dette
Det har nok også Maren gjort, men hun er fast bestemt på at pappaen til lille Leo (16 måneder) skal få holde på med det han har aller mest lyst til.

- Vi traff hverandre da vi gikk på St. Svithun Videregående skole. Da var jeg 16 og han 19. Han gikk på sisteåret på idrettslinja og har jo alltid drevet med sykling. Jeg visste vel ikke helt hva jeg gikk til, sier hun.

- Hvilke avveininger har du gjort i forhold til risikoen Alex løper ute på landeveien og familien han har hjemme?

- Jeg er veldig glad for at han gjør det han gjør, og trives så godt med det. Det er det som gjør Alex til den han er, og jeg kan ikke ta det fra ham. Han reiser mye og er ofte borte, men vi har også kvalitetstid. Det er sånn det skal være.

Hun forteller at lille Leo kan bli lei seg når pappa tar på det røde treningstøyet (Katjusja-drakten), for da skjønner han at pappa blir lenge borte.

Så blodig bilde på VG Nett: - Da ble jeg sint
I hverdagen med en toppidrettsutøver forsøker Maren å legge forholdene til rette for at han skal kunne holde fullt fokus på egen karriere.

- Vi er veldig enige om at trening og sykling skal komme først. Det må bli slik når han har kommet så langt som han har gjort. Dersom han minste er våken om natten, tar jeg meg av det. Jeg har ikke det presset på meg om å prestere, som han har. Vi har delt opp rutinene slik at det skal gå greiest mulig for ham. Det er vi begge enige om.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hva er den beste og den verste opplevelsen du har hatt i samlivet med en toppsyklist?

- Det beste var OL. Jeg hadde vel ikke forventet at det skulle gå så bra, men da han ble liggende i det bruddet, forsto jeg at det kunne gå hele veien inn.

- Og den verste?

- Nå så jo ikke jeg den i går, men det som sitter igjen er fallet han hadde i Kanada. Han hadde sendt et bilde til meg på mail først, men den hadde ikke jeg sett. Så gikk jeg inn på VG rett etter at jeg hadde stått opp og så det der: Det var helt forferdelig. Jeg hadde snakket med ham etter velten om natta, men jeg ville ikke se det bildet der. Jeg husker jeg ble litt sint på ham, men han sa jo at han hadde sendt bildet til meg først.

Alexander Kristoff ønsket ikke å sende bilder av seg selv etter mandagens velt.

Kanskje var han klok av skade.

Kommentarer til denne saken