RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svikter Brann i århundrets kamp

Sist oppdatert:
Iestyn Rhys Jones er på vippen til å bli ekte Brann-supporter. Men på onsdag er det «The Toffees» for alle penga.

(iBergen.no) Waliseren Iestyn kom til Norge som greenkeeper for å pleie golfbanen på Meland for noen år siden. Her ble han fort presentert for Bergens stolthet. Men hva gjør han nå som favorittlaget kommer på besøk for å kjempe om videre avansement i UEFA-cupen?

Tror du Brann kan slå ut Everton? Ta diskusjonen nederst.

- Holder med Everton
Iestyn bruker vanligvis å stille i Brann-drakt når han går på Stadion. Men det skjer ikke denne gangen.

- Jeg skal ha på meg Everton-drakten min. Må kanskje ha den under en jakke så jeg ikke blir kastet ut, skratter 27-åringen.

Et annet problem er at kameratene som han sitter ved siden av har utlovet bank om Iestyn skulle juble ved en eventuell Everton-scoring. Om ikke bank så i alle fall tilkalle vaktene for å kastet ham ut.

- Er du ikke blitt Brann-supporter da?

- Neee. Jeg synes det er viktig å støtte det lokale laget i byen. I Wales går jeg på Wrexham sine kamper. For noen år siden hadde jeg partoutkort og reiste også på de fleste av lagets bortekamper. Men det er Everton-supporter jeg er. Det har jeg vært siden fødselen, sier waliseren på gebrokkent Bergens-norsk.

- Den første kampen jeg var på her i Bergen var Brann-Molde. Det var rett og slett dårlig fotball. Det var så dårlig at det var morsomt, sier Iestyn som likevel har vært fast stadiongjenger de to siste sesongene.

Setter huset på Bakke-rødt
Everton-supporteren mener Brann ikke har så mye å stille opp med mot de blå fra Beatles-byen når status skal gjøres opp etter to kamper. Men hjemmekampen kan fort bli litt spennende.

- Evertons manager David Moyes har sett mye av Brann siden de forsøkte å hente Helstad til klubben så han er forberedt, understreker han.

- Det blir spennende å se Bakke (Eirik) mot Arteta (Mikael). Jeg setter huset mitt på at Bakke vil få rødt kort i denne kampen. Arteta er også kjent for å få en del kort så dette kan bli artig.

- Du reiser vel kanskje på bortekampen også?

- Jeg skal faktisk på rugbykamp i Cardiff så jeg når ikke kampen. Skal se Wales mot Italia. Håper å se kampen på Stanstead (flyplassen i London) før vi reiser videre fem timer i bil.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere