*Nettavisen* Sport.

Svimlende summer på spill

Tore Lagerborg og Gunnar Østebrød spiller nettpoker på høyest mulig nivå. Og deler på alt.

Nettavisen har tatt en prat med to av de mest fryktede limit-spillerne på internett. Tore Lagerborg (24) og Gunnar Østebrød (24) er kjent under nickene «Lager» og «Gunman», eller varianter av de to navnene.

Den siste tiden har Lagerborg og Østebrød spilt sammen på sistnevntes kontoer.

- Vi deler alt 50/50 og spiller på seks forskjellige sider. Vi spiller opp til 200/400 dollar i limit. I no limit spiller vi opp til 50/100 dollar, som tilsvarer 200/400-limit i størrelse, forteller de to.

Les også: Lodden begraver «bad_ip»

Limit-festen over
Selv om de går solid i pluss, kan svingingene i bankrollene deres ta pusten fra de fleste pokerspillere.

- Si du vinner for eksempel 50.000 dollar en kveld. Så har Tore tapt for eksempel 100.000 når du våkner. Det er kjedelig. Men vi kan ikke kritisere hverandre eller gjøre ting som går utover spillingen, sier Østebrød.

Lager og Gunman er spesialister på limit-spill. En pokervariant som spilles stadig sjeldnere på nettet. Nå om dagen er det no limit som gjelder. Duoen er bekymret for utviklingen det siste året.

- For tre år siden gikk det bare i limit. Da var det full fest på mange nettverk. Noen spillere har forsvunnet etter pokerforbudet i USA, men tilbakegangen startet lenge før det. En del spillere er blitt blakke, noe som er naturlig på grunn av raken pokerselskapene tar. Det skal pumpes inn enorme summer for at regnestykket skal gå opp. I tillegg har mange spillere gått over til no limit, forteller Lagerborg.

- Hvorfor foretrekker dere limit?

- Det er mye morsommere å spille limit. Du spiller flere hender og tar flere avgjørelser i minuttet, forklarer 24-åringene.

Håper på Asia
Selv om flere nettsider sliter etter pokerforbudet i USA, er Lager og Gunman optimistiske på nettpokerens vegne.

- Det blir aldri som det var fra 2003 til 2005, men det kommer en ny boom når det asiatiske markedet åpner. I tillegg er det flere europeiske markeder som fortsatt ikke er åpnet, forteller Lagerborg.

Sammen med nettsensasjonen Johnny Lodden utgjør Lager og Gunman profflaget til nettselskapet Betsson. I høst har de derfor spilt alle de store liveturneringene i Europa. Overgangen til livespill har vært stor for Lagerborg.

- Prestisjen er mye høyere live. Det er viktig å følge med når man ikke er involvert i potter, men jeg er elendig til å lese folk. Jeg er ikke vant til det i det hele tatt, forteller Lager.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lodden har gjort det skarpt i flere av turneringene, selv om han så langt ikke har havnet på et finalebord. Fangsten har vært magrere for Østebrød og Lagerborg, men førstnevnte ble for alvor kjent i Poker-Norge da han kom på andreplass i EPT-turneringen i Baden i oktober 2005.

Les også: - Sinnssykt å vinne en mill.

Der kom han til kort mot den finske verdensstjernen Patrick Antonius.

- Da jeg var heads-up mot Antonius, tenkte jeg: «Dette går rett og slett ikke». Han hadde dobbelt så mye chips som meg da vi startet. Jeg visste rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre, sier Østebrød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.