RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal: - Jeg har vært sliten

Foto: Corelius Poppe / Scanpix
Aksel Lund Svindal havnet nok en gang utenfor pallen.

Aksel Lund Svindal (30) tok sesongens fjerde sjetteplass i storslalåm i søndagens verdenscuprenn.

Svindal lå som nummer sju etter første omgang i Garmisch-Partenkirchen, men nordmannen avanserte én plass etter at hjemmefavoritten Felix Neureuther misset i finaleomgangen. Neureuther ledet etter første omgang og jaktet på første tyske verdenscupseier i storslalåm på 40 år, men han endte på tolvteplass.

I mål var Svindal 0,97 sekunder bak vinner Alexis Pinturault fra Frankrike. Verdenscupleder Marcel Hirscher tok annenplassen. Østerrikeren var 0,60 sekunder bak vinneren, mens amerikanske Ted Ligety ble nummer tre.

- Det er der jeg er, og det var helt greit i dag. Jeg er helt OK fornøyd, sa Svindal til NTB.

Han har ikke fått mye tid til hvile etter VM, og den norske alpinstjernen har ikke følt seg helt på topp i helgen. I lørdagens utfor ble han nummer fem.

- Jeg har vært sliten, jeg må innrømme det. Men det ser du også på et par av de andre gutta. Ted Ligety var ikke like i hundre. Pinturault hadde litt stang ut i VM, så det var kult at han vant, sa 30-åringen.

På det jevne
Svindal har vært i topp seks i fire av seks verdenscuprenn i storslalåm denne sesongen. Dette var plasseringene hans foran søndagens renn:

Sölden: Kjørte ut
Beaver Creek: 6.-plass
Val d'Isère: 6.-plass
Alta Badia: 9.-plass
Adelboden: 6.-plass
Schladming (VM): 4.-plass.

Endelig hjem
Neste helg er det verdenscup i Kvitfjell. Da skal det kjøres utfor og super-G. Svindal ser fram til å komme hjem til Norge.

- Jeg skal lade opp til Kvitfjell og være klar til de rennene. Det er lenge siden jeg har vært hjemme. Jeg har nesten ikke vært i Norge siden oktober og hadde bare to dager hjemme i julen, sa Svindal

Leif Kristian Haugen endte på 21.-plass. Han var nummer 22 etter første omgang. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere