*Nettavisen* Sport.

Svindal: - Jeg måtte ta en «Austin Powers»

Foto: Privat/Aksel Lund Svindal

Tror dere skistjernen kom seg ut?

12.10.12 21:39

SOGNSVANN (Nettavisen): Svaret er faktisk ja. Det var tidligere denne uken at Norge største alpinstjerne, Aksel Lund Svindal, fant seg selv sperret inne på parkeringsplassen utenfor Olympiatoppen på Sognsvann.

En bil med diplomatskilter hadde nemlig lagd en tredje parkeringsrekke slik at skistjernen ble sperret inne.

Svindal som er aktiv på Twitter, var raskt ute og fortalte om hendelsen.

HTML EMBED

29-åringen forteller til Nettavisen at han kom seg ut til slutt.

- Jeg kom meg ut, men det tok en evighet. Det var noen som trodde det var greit med tre rekker når det i utgangspunktet er to. Det gjorde at de som stod i midten slet en del, sier Svindal til Nettavisen.

Mer fra Nettavisen:

Alpinisten forteller at det ble mye rygging frem og tilbake før han endelig kunne kjøre hjem.

- Det var en bitteliten luke, så jeg hadde ti minutter med Austin Powers kjøring. Jeg vet ikke hvilket land han diplomaten kom fra, men jeg tviler på at det er en parkering som er godkjent i det landet han kommer fra, sier Svindal mens han ler.

For de som ikke har sett Austin Powers-filmene, er det følgende klipp alpinisten referer til:

HTML EMBED

Svindal var torsdag sammen med Kjetil Jansrud og Lotte Smiseth Sejersted på Olympiatoppen, hvor de møtte pressen og fortalte om forventingene til den kommende sesongen.

- Denne sesongen er målet å være med i toppen. Resultatene kommer når du kjører fort og er raskest i verden. I VM har jeg fire muligheter. Hver gang jeg stiller til start, er målet å være raskest. Ender jeg opp uten gull, men med fire sølvmedaljer, er jeg fortsatt VM-konge, sier Svindal til Nettavisen.

Lagkamerat Jansrud håper også å hevde seg blant de beste.

- I år håper jeg å komme inn i flere disipliner. I det siste har det bare vært én fra Norge som har hevdet seg i verdenscupen sammenlagt. Etter hvert håper jeg det kan bli to som hevder seg, men mye skal klaffe for at det skal skje. Men i fjor vant jeg mitt første verdenscuprenn og nå håper jeg på flere. Jeg håper å komme godt i gang, og så håper jeg snøballen kan begynne å rulle, sier Jansrud.

Les mer fra intervjuet her.

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.