Gå til sidens hovedinnhold

Svindal: - Likte ikke å være så langt bak

Skuffet Aksel Lund Svindal dro rett fra bakken for å studere løpet sitt på video.

Aksel Lund Svindal var absolutt ikke fornøyd med den andre treningsomgangen i Beaver Creek onsdag. Han dro rett fra bakken for å studere løpet sitt på video.

– Jeg synes jeg kjørte ganske bra i denne omgangen også, men likte ikke å være så langt bak som 1,78 sekund. Det var ikke bra nok. Derfor må jeg komme meg tilbake til hotellet og studere videoopptaket, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter onsdagens kjøring i Beaver Creek. Han kjørte inn til 17.-plass.

Han innledet treningskjøringen i Bird's of Prey tirsdag med en godkjent femteplass, men klarte ikke å følge opp onsdag. Da ble han ikke engang beste nordmann, for Kjetil Jansrud snek seg to hundredeler foran ham i mål. Det ga delt 15.-plass.

– Jeg merket at det ikke gikk like bra hele veien. Denne treningsomgangen var ikke 100 prosent klaff, men jeg må studere videoopptaket for å finne ut hva som ikke klaffet, sa Svindal.

Fantastisk
Han innledet Nord-Amerika-turneen med to suverene seirer i Lake Louise i Canada sist helg. Der var det 100 prosent klaff. Ikke bare vant han begge rennene, men han tok også ledelsen i den totale verdenscupen. Det likte han godt.

– Det blir en tøff kamp i verdenscupen også i vinter, men jeg liker å høre at navnet mitt blir nevnt blant favorittene, sa han. Svindal la til at Marcel Hirscher, fjorårsvinneren, nok blir en hard konkurrent i verdenscupen også denne sesongen.

Hirscher, som først og fremst er god i de tekniske disiplinene, kommer til å kjøre en del super-G-renn, og det er ikke godt nytt for Svindal, men han har tre gode disipliner selv, så han har ingen grunn til å være på defensiven.

Amerikansk seier
Amerikaneren Travis Ganong vant onsdagens gjennomkjøring i VM-traseen som skal brukes i 2015. Han kjørte inn til 1.41,38 og var nesten to sekunder foran de norske håpene. Det likte absolutt ikke Svindal.

Italieneren Siegmar Klotz tok annenplassen og var 29 hundredeler bak, mens Joachim Puchner, en av de få østerrikerne som stilte i onsdagens treningsomgang, endte som nummer tre. Han ble slått med 80 hundredeler.

Det er ikke mye snø i Beaver Creek, men onsdagens gjennomkjøring gikk i strålende vær.

– Forholdene er veldig gode her. Det er raske forhold, så i rennene til helgen kommer det til å gå fort, spådde Svindal til NTB onsdag kveld.

Det tradisjonelle utforrennet i Beaver Creek kjøres fredag. Lørdag er det super-G og søndag storslalåm som står på programmet. Deretter vender verdenscupsirkuset tilbake til Europa og Val d'Isère. (©NTB)

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene