*Nettavisen* Sport.

Svindal: – Nå er det unnagjort

Foto: AP/SCANPIX

Alpinisten vendte tilbake til ulykkesbakken.

02.12.08 22:28

Beaver Creek (NTB): Tirsdag var Aksel Lund Svindal tilbake i Beaver Creek. Møtet med bakken som alpinisten skadet seg så stygt i for et år siden, forløp uten problemer.

– Det er godt å ha dette unnagjort. Nå har jeg ikke fokus på dette lenger, sa Svindal til de norske journalistene som ventet på ham etter tirsdagens utfortrening.

Det alle ville ha svar på var ikke nordmannens form, men hvordan det var å møte bakken igjen. I slutten av november i fjor falt han stygt i Golden Eagle-hoppet i bakken. Det ødela hele fjorårssesongen for den da regjerende verdenscupmesteren.

Flotte forhold
Tirsdag var han tilbake. I nær perfekte forhold, med klar himmel og begrenset vind, satte han utfor på treningen til fredagens verdenscuprenn. Svindal kjørte inn til tiden 1.44,67. Han var 1,58 sekunder bak Bode Miller.

– Jeg var litt ute å kjøre et sted, men så traff jeg bra andre steder. Jeg er ikke bekymret over tiden, men jeg må innrømme at Bode ser bra ut. Hvis han treffer perfekt, så... Jeg mener, han har vunnet her før, det har ikke jeg, sa Svindal.

– Jeg var litt spent i dag, kanskje litt nervøs. Men jeg regner ikke med at det vil ha så mye å si i framtiden, sa nordmannen.

– Veldig greit
– Det gikk veldig greit, han kom seg fint over Golden Eagle. Nå kan vi legge det bak oss, sa landslagstrener Marius Arnesen til NTB.

Forrige uke var Svindal tilbake i utforrenn i verdenscupen. Det endte med en sjuendeplass i Lake Louis. Dagen etter fulgte han opp med en niendeplass i super-G.

– Nå teller det å kjøre fortest mulig i renn. Vi kan bruke all konsentrasjonen på å jobbe for å kjøre fortest mulig, sa Arnesen. (©NTB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.