RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal blir ikke frisk

Foto: Alessandro Trovati
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal har slitt med sykdom siden før fartsåpningen i Lake Louise for snart fire uker siden.

– Svindal er ikke helt i slag, men nå har vi fått en lege fra Olympiatoppen på plass her i Val Gardena. Han har fått nye medisiner, så vi håper det skal gjøre ham helt frisk igjen, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Verdenscupalpinistene er på plass i Nord-Italia, der det skal kjøres super-G og utfor i Val Gardena fredag og lørdag samt storslalåm i nabodalen Alta Badia søndag.

– Svindal fungerer tålig bra, og han trente både mandag og tirsdag etter å ha tatt seg en hviledag i Innsbruck søndag, sier Tjørhom.

Han legger ikke skjul på at det var stor irritasjon over at en løsnet skrue i bindingen ødela noe som kunne blitt en god plassering i lørdagens slalåmrenn i Val d'Isère.

– Jo, det var irriterende, for han kjørte på mellomtider like bak Alexis Pinturault, som var best i første omgang. Aksel var godt i gang, og derfor var det ekstra synd at han skulle bli felt av et uhell med utstyret, legger Tjørhom til.

Kjører helt sikkert
Både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, som valgte å stå over Val d'Isère-helgen på grunn av ryggproblemer, kjører helt sikkert i Val Gardena, der de virkelig var med på å sette farge på fjorårets renn med topplasseringer.

– Det er ingen direkte dramatikk knyttet til Svindals form, men helt bra er han ikke.

– Når det gjelder Jansrud har han vært hjemme og fått behandling i noen dager. Fortsatt har han litt vondt, men det er først og fremst knyttet til storslalåmkjøring. Det er slik at det blir utfordrende for ham også i fartsøvelsene dersom underlaget blir hardt og løypa blir satt med mye sving, forteller landslagssjefen.

Han sier at Jansrud takler fartsøvelsene mye bedre enn storslalåm, for i utfor og super-G er trykket mer jevnt fordelt.

Venter
Tjørhom sier at det ikke blir tatt noen avgjørelse når det gjelder Jansruds deltakelse i Alta Badia før etter de to fartsrennene er unnagjort i Val Gardena.

– Vi må se an hva som skjer her i Val Gardena. Det blir uansett ikke aktuelt å ta noen avgjørelse om hvorvidt Jansrud kjører storslalåmen i Alta Badia før lørdag ettermiddag.

Det blir Svindal, Jansrud og unggutten Aleksander Aamodt Kilde som kjører i Val Gardena. De kjører også i Alta Badia sammen med Henrik Kristoffersen og Leif Kristian Haugen.

– Kristoffersen har trent super-G i noen dager nå, og han kommer til å stille i et europacuprenn i super-G i Madonna di Campiglio torsdag som en fin oppkjøring til storslalåmrennet i Alta Badia.

– Jeg kan også fortelle at Ola Buer, Adrian Sejersted og Iver Bjerkestrand fra europacuplaget skal være med på utforgjennomkjøringen her i Val Gardena onsdag, før de kjører europacuprenn i fart i Madonna di Campiglio fra torsdag, forteller Håvard Tjørhom til NTB. (©NTB)

Mer fra Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere