*Nettavisen* Sport.

Svindal byttet utstyr

Foto: Eriksen, Per Kristian (Scanpix)

Prøver seg fram i OL-byen.

09.02.12 12:17

Sotsji (NTB): Aksel Lund Svindal tok fram et nytt skipar som ga godt grep på det isete Sotsji-underlaget, mens Kjetil Jansrud prøvde ut en ny kjørelinje på treningen torsdag.

Ingen av dem var helt i toppen i den andre treningsomgangen, men det er veldig vanskelig å lese styrkeforholdet løperne imellom etter de to treningene i Sotsji, for mange av løperne tar noen snarveier og kjører utenom vanskelige porter.

Men at østerrikeren Hannes Reichelt er i form, hersker det ingen tvil om. Han var raskest på treningen også torsdag. Da hadde han Italias Christoph Innerhofer på annenplass, men det skilte 1,09 sekund mellom dem. Franske Johan Clarey endte som treer, ett hundredel bak Innerhofer.

Aksel Lund Svindal, som kjørte veldig bra øverst, ble slått av Reichelt med 1,73 sekund, og det holdt til tiendeplass, men Jansrud på plassen bak var 1,88 bak Reichelt.

- Jeg gjorde en del med utstyret for å få skikkelig grep på det isete og harde underlaget her. Det er nok årsaken til at jeg kjørte så bra øverst. Nedover er det ikke fullt så hardt, og der passet nok ikke skiene mine like godt. Det gjelder å finne det riktige kompromisset når det gjelder utstyret her, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter torsdagens trening.

- Som super G
Utfortraseen som skal brukes i OL om to år, og som testes ut nå, blir kritisert av mange for å være for lik super G i de øverste partiene.

At den øverste delen av løypa er teknisk krevende er ikke noe minus for de norske kjørerne, som er flinke til å mestre slike forhold.

– Jeg vil vel si at det første halve minuttet med kjøring her er helt som super G. Deretter kommer vi ut på en flate, og der gjelder det å kjøre taktisk, sier Kjetil Jansrud.

Han sier at det går fort og er mye sving øverst. Dessuten er det isete, særlig i den første halvdelen av løypa. Traseen byr også på spektakulære hopp, og midtveis i traseen er det et hopp på 70-80 meter. Det skulle kunne gi fine TV-bilder.

Store temperaturforskjeller
Aksel Lund Svindal sier at det er en utfordring at temperaturforskjellen mellom startpunktet og målområdet er stor. Det setter krav til utstyret, for det gjelder å finne ski som både gir godt grep, og som kan gli, for den siste delen av traseen i Sotsji er som en normal utfortrasé.

De aller fleste er av den oppfatning at det gjelder å kjøre både teknisk og taktisk perfekt i den første drøye halvdelen av løypa for å kunne være på topp i de to utforrennene som skal kjøres i Sotsji denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag