Gå til sidens hovedinnhold

Svindal: - Dette blir sykt vanskelig

Aksel Lund Svindal om den tøffe oppgaven.

Aksel Lund Svindal tok inn 74 poeng på Marcel Hirscher i verdenscupen denne helgen, men innrømmer at det blir vanskelig å slå østerrikeren sammenlagt.

- Det blir sykt vanskelig å slå Hirscher dersom han kjører så bra som han gjør nå. Han gjør jo omtrent ikke feil, men kampen om den totale verdenscupen er ikke avgjort, så det ville vært veldig teit av meg ikke å stille opp i dette slalåmrennet og bli med i kombinasjonen her i Kitzbühel, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter at Kitzbühel-helgen var avsluttet.

Han tok seieren i super-G-rennet fredag, endte på niendeplass i lørdagens utfor og klarte femteplassen i kombinasjonen. Det ga ham totalt 174 verdenscuppoeng, 74 flere enn Hirscher fikk for sin slalåmseier søndag. Likevel er avstanden mellom dem 114 poeng i østerrikerens favør.

- Jeg er fornøyd med denne helgen sett under ett. Det skulle da bare mange i og med at jeg vant et renn. Det siste slalåmrennet her kjørte jeg mer av nødvendighet, for det gjelder å ta med de verdenscuppoengene jeg kan få. Når vi kommer til slutten av sesongen kan det stå om noen få poeng, sa Svindal.

Sjanseløs
Han var sjanseløs i slalåmrennet, og han var da også 8,49 sekunder bak Hirscher etter de to slalåmomgangene. Han var selvsagt ikke blant de 30 beste, men han endte på femteplass i kombinasjonen bak Ivica Kostelic, Alexis Pinturault, Thomas Mermillod Blondin og Romed Baumann, og det ga 45 poeng i verdenscupen. De kan komme godt med senere i sesongen.

- Slalåmrennet var ekstremt vanskelig og isete. Det var som å kjøre på en skøytebane. Jeg følte ikke at jeg hadde så veldig god kontroll, men jeg er stort sett fornøyd med det jeg gjorde, sa Svindal.

Han var veldig fornøyd med Kitzbühel-uken totalt.

- Gjennomkjøringene i utfor gjorde at opptakten til denne uken ble veldig bra. Super-G-seieren smakte veldig godt, men jeg må innrømme at niendeplassen i utfor ble en liten nedtur, mente Svindal.

Ingen forklaring
Han har ingen forklaring på hva som gikk galt i utforrennet.

- Jeg kjørte jo fort i traseen her hele uken, men fikk en dårlig dag under selve utforrennet. Jeg kan ikke si at jeg følte det gikk så dårlig selv, men tiden i mål viste jo at det ikke hadde gått fort nok. Slik er det noen dager, sa han.

Nå reiser han to dager til Innsbruck for å slappe av. Verdenscuprennet i Moskva (parallellslalåm) tirsdag dropper han, men fra onsdag eller torsdag tar han turen til Nord-Italia for å lade opp til VM fram til søndag.

- Det første VM-rennet vårt går onsdag (super-G), så jeg kommer til å være på plass i Schladming fra mandag, sa Svindal før han forlot Kitzbühel søndag ettermiddag.

Reklame

Kort tid: Ryddesalg med Pondus, Lunch og Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken