Gå til sidens hovedinnhold

Svindal er sliten

Aksel Lund Svindal føler seg sliten, men har ikke tid til å hvile.

Alta Badia (NTB-Per-Kristian Eriksen): Aksel Lund Svindal klarte 8.-plassen, mens Kjetil Jansrud ble nummer 17. Storslalåmbakken i Alta Badia er fortsatt ikke noen norsk favorittbakke.

– Nei, jeg må innrømme at dette ikke er favorittbakken min. Det er litt for bratt til at det er mulig å kjøre helt rent her, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter søndagens storslalåmrenn. Det ble ikke slik han hadde håpet, verken plasseringsmessig eller kjøremessig.

– Det gikk bedre for meg i finaleomgangen enn i første omgang. Da fant jeg ikke flyten i det hele tatt. I finaleomgangen kom jeg ikke så veldig bra i gang, men merket at det løsnet litt på vei nedover, forklarte Svindal etter å ha kommet på delt 8.-plass.

Etter fantastiske dager i Canada og USA med en rekke topplasseringer og to seirer i månedsskiftet november/desember, er det blitt mange nedturer etter at alpinistene vendte tilbake til Europa igjen. Riktignok klarte han en 4.-plass i storslalåm i Val d'Isère forrige helg, men i Val Gardena og Alta Badia denne helgen ble det 28.-, 34.- og 8.-plass. Det er ikke godt nok for en som vil vinne den totale verdenscupen.

To fridager
Etter mandagens slalåmrenn i Alta Badia, et renn som ble flyttet fra Val d'Isère, unner Aksel Lund Svindal seg to fridager hjemme i Norge.

– Jeg kommer til å bli hos faren min lille julaften og julaften, og grytidlig på morgenen 1. juledag reiser jeg til Bormio. Kanskje jeg tar en rolig joggetur eller to i nabolaget, men mer trening blir det heller ikke i jula, sa Svindal til NTB i Alta Badia.

Han teller egentlig ikke de to dagene hjemme hos far i jula som noen virkelig pause fra sirkuset.

– Har du vurdert å forlenge juleferien ved å stå over Bormio?

– Nei, det har jeg absolutt ikke tenkt på, for jeg tror jeg kan være i stand til å kjøre fort i Bormio. Det er en bakke jeg liker, sa Svindal.

– Deretter skal jeg være med på et showrenn i Moskva, så i år blir det nyttårsfeiring i den russiske hovedstaden. Deretter går det slag i slag med slalåm i Zagreb og klassikerne i Adelboden, Wengen, Kitzbühel og Garmisch-Partenkirchen før VM.

Sliten
Svindal innrømmet at han føler seg litt sliten når førjulssesongen nå er i ferd med å gå mot slutten.

– Jeg merker det på den måten at jeg har litt vanskelig for å gire meg skikkelig opp når jeg står på start. Egentlig har jeg ikke lov til å være sliten akkurat nå, for de to dagene jeg er hjemme er for lite til å hente det inn igjen, sa han etter søndagens storslalåmrenn.

Aldri har norske kjørere klart å innfri fullt ut i den teknisk vanskelige og bratte storslalåmtraseen i Dolomittene. Fire ganger er det blitt 4.-plasser til norske løpere. Kjetil André Aamodt kjørte inn til 4.-plasser i 1994 og 1999, mens Lasse Kjus endte på 4.-plass i 1995 og 2003.

Aksel Lund Svindal hadde en 9.-plass fra 2002 som sin beste plassering i Alta Badia før 8.-plassen søndag.

Sveitseren Daniel Albrecht kjørte inn til seieren i søndagens storslalåm foran overraskelsesmannen Ivica Kostelic fra Kroatia. Tredjeplassen gikk til østerrikeren Hannes Reichelt, men det var jevnt blant de beste, og det skilte ikke mer enn 77 hundredeler fra Albrecht på toppen av seierspallen til Aksel Lund Svindal på delt 8.-plass. (©NTB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Kommentarer til denne saken