*Nettavisen* Sport.

Svindal får legehjelp

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters)

Aksel Lund Svindal får hjelp fra landslagslege Lars Forberg før han går løs på verdenscuprennene i Wengen kommende helg.

Oslo (NTB): Svindal, som kjørte ut i finaleomgangen i storslalåmrennet i Adelboden lørdag etter å ha prestert en elendig første omgang, valgte å trekke seg fra søndagens slalåm.

Han ble småsjuk natt til lørdag, noe som gjorde at han startet i Adelboden-rennet uten å være 100 prosent frisk. Det fikk han merke underveis, for han var utrolig sliten da han kom til mål.

- Jeg pleier å bli litt mer sliten enn vanlig når jeg kjører dårlig, men ikke slik jeg føler meg nå, sa han til NTB etter førsteomgangen i Adelboden. Da innrømmet han også at han hadde blitt syk etter utforrennet i Bormio i romjula, og det er helt klart at den sykdommen ikke hadde sluppet taket.

- Svindal kommer til å være igjen i Adelboden til tirsdag. Han kommer til å få hjelp av Lars Forberg, som skal være på plass fra mandag ettermiddag, og så får vi bare håpe at han blir klar til den første gjennomkjøringen i utfor i Wengen onsdag, sa landslagstrener Håvard Tjørhom til NTB mandag.

Verdenscupen
Aksel Lund Svindal gikk inn i 2012 som verdenscupleder, men etter tre strake seirer til Marcel Hirscher i Zagreb (torsdag) og Adelboden (lørdag og søndag) er det den unge østerrikeren som har overtatt føringen i den totale verdenscupen.

- Aksel har hatt en dialog med legen de siste dagene, og alt tyder på at han kommer til å bli helt restituert til Wengen-rennene, men det må han også være, for utfortraseen i Lauberhornrennet er den lengste i verdenscupen, så der gjelder det å ha litt ekstra krefter å gi, mener Tjørhom.

Ved siden av at Svindal ble syk, fikk også Kjetil Jansrud problemer med ryggen før søndagens slalåm i Adelboden. Han valgte derfor å ta en hviledag søndag, men allerede mandag var han tilbake på storslalåmskiene igjen.

- Jansrud kjente at ryggen kranglet litt søndag morgen. Han ville ikke ta noen sjanser og valgte å holde seg helt i ro. Mandag trente han storslalåm i Adelboden sammen med Truls Ove Karlsen, og det har gått greit, forteller Tjørhom til NTB.

Små lyspunkter
I den store sammenhengen ble verdenscuphelgen i Adelboden temmelig mørk og trist sett med norske øyne. I lørdagens storslalåmrenn ble Kjetil Jansrud skuffende 15.-plass den eneste plasseringen, mens unggutten Truls Johansen ble nummer 20, og var den eneste som sikret verdenscuppoeng til Norge i søndagens slalåm.

- Det var røffe forhold både lørdag og søndag med dårlig lys og snø begge dager. Jeg har gjort meg noen tanker rundt dette med forholdene, når vi ser at hele laget vårt kjører dårlig, sa landslagstrener Tjørhom mandag.

- Men alt var ikke like mørkt. Truls Johansen sto for et lyspunkt i søndagens slalåmrenn, og verdenscupdebutant Emil Bjørtomt Kristiansen var uredd i lørdagens storslalåm helt til han kjørte ut. Det var spennende å se ham gi gass på en ordentlig måte, mente landslagstreneren.

- Men i storslalåm gikk det dårligere enn på aldri så lenge, så det er greit at det er fem uker til det neste storslalåmrennet i verdenscupen. Etter det som skjedde lørdag, er det greit å ta en pause nå, sa Tjørhom.

- Blir det samling i bånn før Wengen?

- Vi ser det vel ikke akkurat slik, for vi har jo løpere som har hevdet seg godt i fartsdisiplinene i både Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud. Nei, vi ser friskt fram mot Wengen og er ikke helt i kjelleren, slo Tjørhom fast overfor NTB mandag.

Han kunne også fortelle at Truls Johansen, som kjører europacupslalåm i franske Meribel lørdag, kommer til å stille i søndagens verdenscupslalåm i Wengen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.