*Nettavisen* Sport.

Svindal gir opp verdenscupen

Aksel Lund Svindal kom hjem til Norge lørdag formiddag. Han møtte media på Gardermoen for å fortelle sin opplevelse av tiden etter fallet i Beaver Creak. Foto: (Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix)

Selv med et rekordtidlig comeback gir Aksel Lund Svindal opp håpet om å vinne verdenscupen sammenlagt.

08.12.07 23:14

GARDERMOEN (Nettavisen): Aksel Lund Svindal håper å være tilbake på skiene i månedsskiftet januar/februar etter fallet i Beaver Creek.

LES OGSÅ: - Har gått ned ti kilo

- Ute av bildet
24-åringen tror selv et tidlig comeback kommer for sent til å kunne hevde seg i den sammenlagte verdenscupen.

- Det å vinne noen cuper i år er helt ute av bildet. Da er det mange som må feile, og det ville vært respektløst av meg overfor de andre utøverne å si at jeg skulle komme tilbake å vinne verdenscupen etter å ha vært flere måneder ute, sier Svindal.

Kjeller-gutten var i kjempeform før fallet, og hadde allerede vunnet to verdenscuprenn. Svindal er likevel ikke bitter for at skaden kom på et veldig dårlig tidspunkt:

- Nei, jeg synes ikke det er urettferdig eller bittert, det er sånn som skjer. Dette er min første skikkelige skade, men det er klart det er litt surt at det skjer når det går såpass bra. Likevel tror jeg det hadde vært vanskeligere å komme tilbake om det gikk skikkelig dårlig før uhellet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Snart tilbake
Svindal her brennsikker på at han vil finne tilbake til den samme formen etter skadeavbrekket:

- Jeg vet akkurat hva jeg skal gjøre for å komme tilbake i samme form som jeg var i for et par uker siden. Det tror jeg skal gå veldig greit.

Likevel innrømmer Svindal at det stygge fallet, som blant annet første til et dypt kutt i baken, kan påvirke ham mentalt.

-Det kan nok skje at jeg mister litt tøffhet i hodet, men det er ikke noe jeg kan gå rundt å tenke på – da blir det bare verre, sier alpinkjempen.

Før han legger til:

- Jeg vil vinne ved å stå bra på ski, ikke ved å være gal og ta for store risikoer - slik er jeg ikke som alpinist. Jeg er bare 24 år, så jeg har nok mange gode år foran meg.

Ulykkesfuglen har fortsatt ikke sett fallet, han har rett og slett vært for sliten til å se på TV eller lese aviser. Han har likevel ikke noe problem med å huske det som skjedde.

- Jeg har ikke sett fallet, men jeg vet nøyaktig hva jeg gjorde galt. Jeg hadde rett og slett for stor fart og kom ut av balanse på hoppet, det er slikt som kan skje. Det neste jeg så var at hjelpemannskaper kom til. Jeg trodde ikke skaden var så alvorlig, men det forsto jeg når jeg kom til sykehuset, avslutter en sliten Svindal.

Det norske alpinesset skal nå få hvile i et par dager, før opptreningen begynner – blant annet i samarbeid med Toppidrettssenteret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.