Gå til sidens hovedinnhold

Svindal: - Jeg er kjempefornøyd

Aksel Lund Svindal kjørte seg opp og tok en delt 4. plass i verdenscupåpningen.

Ted Ligety fra USA tok en klar seier i søndagens verdenscupåpning i storslalåm. Aksel Lund Svindal kjørte seg opp i finaleomgangen og endte på delt 4.-plass.

– Jeg hadde mye bedre flyt hele veien i annen omgang enn i den første. Jeg traff også mye bedre i henget, selv om det aldri vil være det partiet der jeg kjører godt. Det er i det mellombratte partiet like før flata jeg må kjøre fra de andre. Det gjorde jeg i finaleomgangen, men fikk det ikke til i første omgang, sa Svindal til NTB.

– Jeg reiser herfra med en god følelse. Dette er det beste jeg har her prestert i Sölden, bortsett fra det året jeg vant. Det er jo ikke favorittbakken min, så når jeg begynner med en fjerdeplass så gjør det meg kjempefornøyd, slo han fast.

Ligety seiret 0,79 sekund foran franske Alexis Pinturault og 1,02 sekund foran østerrikske Marcel Hirscher.

– Jeg sa før rennet at Ted (Ligety) sikkert kommer til å være den beste. Jeg trodde også at Pinturault og Hirscher ville være sterke. Det viste seg å stemme godt, selv om styrkeforholdet mellom Hirscher og Pinturault kanskje har endret seg litt, sa Svindal, før han la til:

– Jeg vil være en av dem som er rett bak, og som på en god dag kan klare å bli topp tre. Jeg endte på fjerdeplass nå, så det nærmer seg, sa han.

De var nummer en, to og tre også etter første omgang, og Ligety skaffet seg hele seiersmarginen og litt til allerede i første nedfart.

Amerikaneren er den første som har vunnet sesongåpningen i Sölden tre år på rad. I fjor utklasset han konkurrentene og vant med nesten tre sekunder.

Svindal tok seg inn til 12. beste tid i den første omgangen, 2,51 sekund etter Ligety.

- Det gikk ikke sånn kjempebra. Jeg mangler litt på toppfarta. Ted er suveren inntil videre, sa Lund Svindal til NRK etter første omgang.

I finaleomgangen var han femte best og endte på delt 4.-plass med franske Steve Missillier (beste omgangstid), 1,73 sekund etter vinneren.

Bode Miller, som gjorde comeback i verdenscupen etter å ha mistet hele forrige sesong, var på plassen bak Svindal etter første omgang, men han måtte nøye seg med 19.-plass til sist.

Leif Kristian Haugen tok seg til finaleomgangen som sistemann og kjørte seg med sjette beste omgangstid opp til 18.-plass.

Henrik Kristoffersen endte på 32.-plass 4,25 sekund bak lederen, og Aleksander Aamodt Kilde på delt 47.-plass 5,32 bak.

På grunn av vanskelige vindforhold øverst ble starten flyttet ned og løypa kortet inn. (©NTB)

Kommentarer til denne saken