Gå til sidens hovedinnhold

Svindal: - Jeg har ikke en sjanse

Aksel Lund Svindal kjenner sine begrensinger.

Aksel Lund Svindal har aldri vunnet VM-gull i super-G tidligere, men er storfavoritt før onsdagens renn i Schladming.

Bookmakerne gir deg faktisk ikke mer enn 2,5 ganger pengene for Svindal-seier i rennet som markerer startskuddet for årets VM blant herrene.

Storfavoritt
Nordmannen er også storfavoritt til å vinne lørdagens utfor, men mener selv at vinnersjansene stopper der.

- De beste sjansene mine ligger i super-G og utfor, men der mener jeg at sjansene er like gode. Kanskje har jeg vært litt bedre i super-G denne sesongen, så det er litt større mulighet for å lykkes der, men det er marginalt, sier Aksel Lund Svindal til NTB.

3564552

- Kan ikke vinne
Han stiller også i superkombinasjonen og storslalåm i VM, men selv om han kan kjøre godt også i de øvelsene, avskriver han vinnersjanser der.

- Jeg må innrømme at jeg ikke kan vinne superkombinasjonen og storslalåmrennet. For å hevde meg i de grenene må jeg ha en sinnssykt god dag, mens en løper som Ted Ligety må ha en tilsvarende dårlig dag, forteller Svindal.

I fartsdisiplinene er det Christof Innerhofer, Hannes Reichelt, Matteo Marsaglia, Erik Guay, Klaus Kröll og Dominik Paris som regnes som de tøffeste konkurrentene for de norske.

For vi har faktisk to nordmenn som kan hevde seg helt i toppen i fartsdisiplinene.

Kjetil Jansrud går nemlig inn til mesterskapet i Schladming med flere vinner- og medaljemuligheter enn noensinne. Tidligere har han stort sett hatt sine sjanser i storslalåm. Nå er det sjanser både i utfor, super-G og superkombinasjonen i tillegg. Selv om storslalåm har buttet litt imot denne sesongen, har han ikke helt gitt opp den disiplinen heller.

- De største sjansene mine her ligger selvsagt i utfor og super-G, men forskjellen fra OL i Vancouver og VM i Garmisch-Partenkirchen er at jeg har tre veldig gode muligheter til å gjøre det bra her. Det hadde jeg ikke der, sier Jansrud.

Slalåmen er imidlertid en helt annen historie. Der er ikke nordmennene i nærheten av å være blant favorittene.

Marcel Hirscher regnes som favoritt i slalåmen, mens Ted Ligety er soleklar favoritt i storslalåm.

I superkombien vil trolig Ivica Kostelic og Alexis Pinturaultgjøre opp om seieren.

Nettavisen følger samtlige VM-renn direkte.

Her kan du følge tirsdagens super-G for kvinner direkte

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken