Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal kåret til årets mannlige utøver

I FINSTASEN: Aksel Lund Svindal på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang.
I FINSTASEN: Aksel Lund Svindal på vei inn på rød løper til Idrettsgallaen 2019 i Stavanger, som er vertsby for Idrettsgallaen for første gang. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Jakob Ingebrigtsen fikk «gjennombrudd»-prisen

En overrasket Aksel Lund Svindal tok imot prisen som årets mannlige utøver under Idrettsgallaen. Jakob Ingebrigtsen ble utropt til årets gjennombrudd.

- Wow, dette trodde jeg faktisk ikke da jeg så videoen av de andre nominerte, men da er det ekstra deilig, sa Svindal på scenen i Stavanger.

Alpinkongen tok i februar Norges aller første OL-gull i utfor.

Også Jakob Ingebrigtsen var nominert til prisen sammen med en rekke andre vinter- og sommerhelter. Tidligere på lørdagskvelden tok unggutten hjem prisen for årets gjennombrudd.

- Dette henger svært høyt. Jeg vil takke mamma og pappa for at de har tilrettelagt for at jeg har kunnet få holde på med det jeg synes er gøy. Jeg vil også takke brødrene mine for at de tok meg med på trening og banet vei, sa 18-åringen om prisen som var den første til å bli delt ut under Idrettsgallaen.

Jakob Ingebrigtsen tar imot prisen for årets gjennombrudd under Idrettsgallaen i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sist sommer ble løpestjernen fra Sandnes europamester på både 1500 og 5000 meter. Han tok også U20-gull under EM i terrengløp.

Jakob Ingebrigtsen var nominert til totalt tre priser. Han nådde ikke opp i kåringen for årets mannlige utøver, men kan senere på kvelden få prisen «årets navn».

Herrelandslaget i hopp ble kåret til årets lag. Forrige sesong ble det norsk laggull i både OL og VM i skiflyging. OL-triumfen var Norges første i laghopp noensinne.

- Dette er utrolig stort. Det er ekstremt mange lag som har gjort noe bemerkelsesverdig, sa Daniel-André Tande på vegne av hopplandslaget.

(©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!