Gå til sidens hovedinnhold

Svindal Larsen ned seks kilo

Tommy Svindal Larsen har gått ned seks kilo i de snaue to månedene etter sesongslutt.

Da Odd startet treningene sine i januar, så Tommy Svindal Larsen bedre ut enn han har gjort på lang, lang tid. Det innrømmer han også selv.

- Jeg var vel oppe i 83.5 kilo i de 5-6 siste kampene denne høsten. Matchvekten min er egentlig 78-79 kilo. Etter sesongslutt har jeg derfor stort sett trent hver eneste dag. Nå er vekten på 77-78 kilo, sier Odd-kapteinen til Nettavisen.

Det betyr at han har gått ned seks kilo på under to måneder.

Vil spille mot Kroatia
Det er flere årsaker til 33-åringens harde vintertrening. Han vil være litt føre var i forhold til skadeproblematikk, som i større grad kan ramme lett aldrende fotballspillere. Det handler også om at han setter knallharde krav til seg selv, klubben og laget, og med unntak av kvalifiseringskampene mot Bryne var høsten svak for Odds del. Kanskje kan hans tøffe satsing sende et signal til lagkameratene.

I tillegg håper han å komme med i Åge Hareides tropp som møter Kroatia i februar.

- Helt klart. Det kortsiktige målet mitt er at jeg skal være med i den troppen der. Og om jeg ikke skulle få en plass på laget så skal jeg i hvert fall legge press på de andre slik at de må prestere på topp, sier han.

- Hvordan har du klart å gå ned så mange kilo?

- Det har vært jul, så jeg har måttet være streng med meg selv. Jeg har vært nøye på en del ting. Og jeg merker at formen er bedre når jeg løper - at jeg er i godt slag. Nå går jeg inn i forsesongen med et godt grunnlag. Så får jeg håper det borger for en god sesong, sier han.

Vil være på toppnivå
- Hva er det som driver deg?

- For å si det sånn. Jeg er ikke så glad i løpe halvannen time hver dag. Og det har blitt noen sånne turer. Men man må bare være bevisst på at man ikke alltid får resultatene den neste uka eller måneden. Dette er et grunnlag for sesongen som kommer. Så får jeg legge sten på sten utover sommeren, sier han.

Og:

- Jeg håper også å holde et høyt nivå i 3-4 år til.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter