RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal Larsen nær sensasjon

Foto: Foto: SCANPIX/EPA PHOTO DPA/CARMEN JASPERSEN
Tommy Svindal Larsen og Nürnberg holdt på å slå Bayern München ut av cupen, men tapte til slutt på straffespark. Hertha Berlin vant sin andre strake kamp, og trener Huub Stevens beholder dermed jobben.

2. divisjonslaget gikk respektløst til verks mot storklubben og tok ledelsen ved Robert Vittek i det 11. minutt. Ni minutter senere holdt den norske lagkapteinen på å doble gjestenes ledelse, men keeper Oliver Kahn reddet.

Roy Makaay utlignet for Bayern München før pause, men Nürnberg lot seg ikke knekke og fortsatte å yppe seg både i 2. omgang og i ekstraomgangene. Svindal Larsen ble for øvrig byttet ut i det 73. minutt.

Hele 18 straffespark måtte til for å kåre en vinner, og Kahn ble helt for hjemmelaget med to redninger. Dessuten skjøt en Nürnberg-spiller i tverrliggeren slik at storfavoritten vant 7-6. Marek Nikl bommet på det avgjørende sparket, skriver NTB-DPA.

Stevens berget
Det var straffedramatikk også i Rostock, der Hertha Berlin slo hjemmelaget for annen gang på fire dager og dermed foreløpig har berget jobben til sin nederlandske trener Huub Stevens.

Klubbledelsen krevde resultater fra Stevens for å la ham fortsette, og med sesongens første serieseier og nå avansement i cupen har han innfridd. Tirsdag var han henvist til tribuneplass på grunn av en disiplinærstraff, og han fikk se Rafael Nando utligne til 2-2 i siste minutt av 2. ekstraomgang før keeper Gabor Kiraly ble helt med to strafferedninger.

Kjetil Rekdal har vært nevnt blant favorittene til å få tilbud fra Hertha Berlin dersom Stevens forsvinner, men nå er Hertha-trenerens jobb sannsynligvis trygg iallfall en liten stund framover.

Også Stuttgart, Werder Bremen, Köln og Lübeck tok seg videre i den tyske cupen tirsdag. De 10 siste kampene spilles onsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere