*Nettavisen* Sport.

Svindal nest raskest i Kitzbühel

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom (2012 Getty Images)

Mens Kjetil Jansrud fulgte rett bak sin norske lagkompis.

KITZBÜHEL (NTB): Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud hang godt med i teten i den siste gjennomkjøringen i Kitzbühel torsdag, uten at noen av dem hadde full klaff.

- Denne gjennomkjøringen var grei nok, men heller ikke mer, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter å ha kjørt inn til nest beste tid. Han hadde bare østerrikeren Klaus Kröll foran seg. Det skilte 26 hundredeler mellom dem.

Kjetil Jansrud endte på tredjeplass. Han var to hundredeler svakere enn Svindal.

- Det var rufsete kjøring av meg på den siste strekningen inn mot Hausbergkanten, forklarte Jansrud. Han lå i teten helt til den siste mellomtiden, så det er helt klart at han gjorde noen bommerter mot slutten, men i og med at han likevel klart å henge med helt i teten, var han rimelig bra fornøyd.

- Det viktigste for meg i denne treningsomgangen var å gi gass og kjøre fort. Det gikk litt dritt i mellompartiet, men på den annen side gikk det veldig bra på toppen, sa Jansrud til NTB.

For mye kontroll
- Jeg vil vel si at jeg hadde litt for mye kontroll i mellompartiet. Der fløt det ikke skikkelig for meg. Jeg fikk ikke til kjøringen som jeg ville der, men jeg er fornøyd med at jeg klart å gi gass, selv om jeg på den annen side er litt skuffet over at det ikke gikk enda raskere, særlig i mellompartiet, mente Jansrud.

At han kjørte inn til tredje beste tid uten full klaff må være en enorm styrke.

- Jeg kjørte litt dårlig fram til Hausberg, der skråkjøringen begynner, men jeg har på den annen side et veldig godt utgangspunkt før rennet lørdag, for jeg vet jo at jeg har mer å gå på, forklarte gudbrandsdølen.

- Likevel skal jeg være litt forsiktig med å legge altfor mye i dette. Jeg vet av erfaring at det er mulig å kjøre veldig bra på trening, men ikke få det til å klaffe i selve rennet, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg aldri har hatt et så godt utgangspunkt og en så god sjanse her i Kitzbühel som jeg har nå, sa Kjetil Jansrud.

Ikke mye mer å gå på

- Jeg mener jeg kjørte bedre på treningen onsdag enn i dag (torsdag), men jeg har ikke så mye mer å gå på, så jeg må skjerpe meg skikkelig, sa Aksel Lund Svindal etter torsdagens gjennomkjøring.

- Aggressiv
Han var best på treningen både tirsdag og onsdag, men måtte finne seg i å bli slått av Klaus Kröll torsdag.

- Jeg forsøkte å være litt mer aggressiv på toppen i dag. Det var vel det viktigste med denne gjennomkjøringen, sa Svindal.

Det er super-G i Kitzbühel fredag og utfor lørdag.

- Nå har jeg to gode muligheter de kommende dagene, og de er jeg innstilt på å utnytte maksimalt, sa Svindal før han forlot målområdet i Kitzbühel etter torsdagens siste utfortrening. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.