*Nettavisen* Sport.

Svindal overtok ledelsen i verdenscupen

Foto: Denis Balibouse / Reuters / NTB scanpix

Aksel Lund Svindal (31) kjørte seg opp 17 plasser.

31-åringen ble nummer fem under fredagens superkombinasjon i sveitsiske Wengen.

Med femteplassen overtok Svindal sammenlagtledelsen i verdenscupen fra østerrikske Marcel Hirscher. Han lå på 22.-plass etter slalåmen, men leverte et solid utfor og tok et skikkelig byks på resultatlisten.

- Det var et dårlig slalåm, men bra utfor. Femteplass er greit i superkombinasjon, og jeg tar det. Jeg hadde nok fordel av gode forhold i utforen, sa Svindal til NTB.

Han har vist styrke i utfor i hele vinter, og med fredagens gode kjøring viste romerikingen at han blir å regne med også i utforklassikeren i Wengen lørdag.

- Jeg håper på gode forhold, og da bør det være muligheter. Dette var en god gjennomkjøring. Det blir spennende lørdag, sa Svindal.

Nær pallen
Regjerende verdensmester Ted Ligety var best i Wengen og tok sesongens tredje verdenscupseier. Amerikaneren var nummer to etter første del, men vant til slutt 0,22 sekunder foran Alexis Pinturault fra Frankrike. Pinturault ledet etter slalåmen. Kroatiske Natko Zrncic-Dim ble nummer tre.

Svindal var 1,48 sekunder bak Ligety, men opp til tredjeplassen skilte det kun 0,4 sekunder.

- Jeg klarte å kjøre bra i forhold til de andre utforkjørerne, mente Svindal.

Misfornøyd Jansrud
Kjetil Jansrud kjørte seg også opp en del plasser i utforen, men var likevel ikke fornøyd. Etter å ha blitt nummer 31 i slalåmdelen, avanserte han til 21.-plass.

- Det burde ha vært bedre, men jeg hadde dårlige forhold i både slalåm og utfor. Jeg følte det var muligheter til å kjøre seg opp, men det var blitt så mye spor. Jeg håper det blir likt for alle lørdag, sa Jansrud til NTB.

Da står utfor på programmet i Wengen, mens det skal kjøres slalåm søndag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag