*Nettavisen* Sport.

Svindal raskest i Wengen

Foto: Ruben Sprich (Reuters)

Mens Kjetil Jansrud kom på tredje.

15.01.13 14:07

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud er tilbake på utfortoppen. De tok første- og tredjeplass i den første utfortreningen i Wengen tirsdag.

I en sterkt forkortet løype kjørte Svindal inn til 1.50,92. Han var fem hundredeler raskere enn italieneren Werner Heel, mens Jansrud på tredjeplass bare var 36 hundredeler bak Svindal.

- Dette viser at våre løpere kan gå inn i det første utforrennet i 2013 med mye selvtillit, og det er jo en styrke at vi starter årets utforrenn omtrent som vi avsluttet fjorårets, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB etter treningen tirsdag.

Det har kommet mye snø i Wengen-området de siste dagene. Dermed ble startet flyttet ned til start for superkombinasjonen, noe som betyr at traseen var cirka en kilometer kortere enn normalt.

De beste løperne bruker vanligvis drøyt 2.30 minutter fra topp til bunn i Wengen. Det betyr at tirsdagens løype var omtrent 45 sekunder kortere enn vanlig.

Maksimal trening
- Det er en del usikkerhet forbundet med kjøringen her i Wengen, for det er meldt en del dårlig vær. Derfor kan det godt hende at den treningsrunden vi fikk gjennomført nå blir den eneste vi får kjørt her før rennet på lørdag, fortalte Tjørhom.

Derfor snakket vi om at våre gutter skulle utnytte tirsdagens trening maksimalt og teste ut det meste, la landslagssjefen til.

Tydeligvis hadde både Jansrud og Svindal valgt riktig utstyr og en fin linje nedover fjellsiden tirsdag, for det var mye som klaffet veldig godt for dem.

- Jo, jeg må da si at det jeg så av våre gutter var veldig bra og solid, mente Tjørhom.

Aksel Lund Svindal som leder utforcupen og ligger på annenplassen i den totale verdenscupen, har plasseringer blant de fem beste i alle de fire utforrennene som har kjørt i år. Han var en seier, en annen- og en tredjeplass til nå ved siden av 5.-plassen fra Val Gardena.

Positivt
NRK-ekspert Paul Arne «Nuppen» Skajem sa til NTB tirsdag at Kjetil Jansrud virket veldig fornøyd etter gjennomkjøringen i utfortraseen i Wengen tirsdag. Han fikk seg en opptur etter flere litt skuffende prestasjoner i storslalåm i det siste.

Jansrud mestret forholdene veldig bra i Wengen, og tredjeplassen gir ham et godt utgangspunkt før lørdagens renn.

- De norske løperne kjørte veldig bra, og de var selv særlig godt fornøyd med det de fikk til i det svingete partiet mot slutten, fortalte Skajem.

Det er bare Svindal og Jansrud som kjører fartsøvelsene av de norske løperne i Wengen. Foreløpig er det ikke avklart hvem som stiller i søndagens slalåm. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.