RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal raskest på trening

Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Sist oppdatert:
Selv om han går på medisiner.

Aksel Lund Svindal er ikke helt i form og går på medisiner, men likevel stilte han konkurrentene i skyggen i den første treningsomgangen i Val Gardena onsdag.

Han raste inn til 1.58,07 i Kandahar-traseen, der han tok femteplassen i utforrennet for et år siden. Det var et renn som ble preget og ødelagt av svært vekslende værforhold.

Canadieren Erik Guay kjørte inn til nest beste tid onsdag. Han ble slått av Svindal med 41 hundredeler, mens Silvan Zurbriggen fra Sveits overraskende plasserte seg på tredjeplass fra startnummer 47. Han var 77 hundredeler bak den norske utforverdensmesteren, men slo Kjetil Jansrud med fem hundredeler.

Etter å ha tatt seg fri sist helg, da verdenscupen gikk i Val d'Isère, er Jansrud tilbake i sirkuset, og han endte på fjerdeplass i den første treningsomgangen. Det er samme plassering han hadde i både utfor- og super-G-rennet i Val Gardena i fjor.

Det betyr at Jansrud er 100 prosent tilbake etter kneskaden som satte ham utfor i VM i februar. Han slet litt med ryggen etter hjemkomsten fra Canada og USA. Derfor valgte han noen rolige dager med behandlinger hjemme i stedet for å kjøre i Frankrike, for ryggproblemene relaterer seg til trening og konkurranser i storslalåm.

Det er ny gjennomkjøring i utfor i Val Gardena torsdag. Fredag er det super-G og lørdag det tradisjonelle utforrennet som står på verdenscupprogrammet. Det er helt klart at både Svindal og Jansrud er blant favorittene etter sterke gjennomkjøringer allerede i første forsøk onsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere