RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal-rival mister OL

Foto: Ap / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Har pådratt seg en alvorlig ryggskade.

Hannes Reichelt kommer ikke til OL i Sotsji. Årsaken er at utforvinneren fra Kitzbühel har fått påvist en alvorlig skade i ryggen.

Det er ikke bare OL som ryker for løperen som nærmest ble østerriksk legende og idol i løpet av de drøye to minuttene han raste nedover Hahnenkamm-traseen lørdag. Han ble den første østerrikeren siden desember 2012 til å vinne et verdenscuprenn i utfor, og allerede på seiersintervjuene etter Kitzbühel-triumfen ble det snakket om sjansene hans til å sikre OL-gull.

I Kitzbühels berømte utfortrasé ble Reichelt den første østerrikeren til å vinne siden 2006, altså på åtte år.

Men i stedet for OL i Sotsji må den populære østerrikeren gjennom en operasjon. Skaden ble oppdaget i forbindelse med en såkalt MMI-undersøkelse.

- Takk Gud for at jeg valgte å ta denne undersøkelsen, for ellers kunne denne skaden ha ført til alvorlige konsekvenser for meg, sa den 33-årige alpinisten mandag. Han lot seg undersøke fordi han har slitt med smerter i ryggen i flere måneder.

- Helsen kommer alltid først, men jeg kommer likevel alltid til å drive med sport, også etter at karrieren min er over. Det er litt trist at drømmen om OL i Sotsji er gått i vasken, men det kan jeg ikke gjøre noe med, slo Reichelt fast.

Da Reichelt fikk diagnosen var han akkurat blitt tatt ut på det østerrikske OL-laget, og han var ansett for å være en av de store østerrikske medaljekandidatene i alpint i Sotsji sammen med slalåmkongen Marcel Hirscher.

Reichelt har vært Aksel Lund Svindals fremste konkurrent i utfor denne sesongen og ligger på andreplass i verdenscupen, bak nordmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere