*Nettavisen* Sport.

Svindal slått av rivalen i Kvitfjell

NUMMER TRE: Aksel Lund Svindal nådde ikke helt opp til toppen av resultatlista i Kvitfjell. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Kjørte inn til tredjeplass, men seieren i utforcupen er lengre unna.

Verken OL-vinner Aksel Lund Svindal eller den lokale favoritten Kjetil Janrud klarte å kapre en norsk hjemmeseier i lørdagens verdenscuputfor i Kvitfjell.

Tyske Thomas Dressen, som overraskende triumferte i den tøffe Kitzbühel-utforen tidligere i vinter, vant sin andre seier i karrieren. Han var åtte hundredeler foran Beat Feuz fra Sveits.

Svindal hadde før rennet 40 poeng opp til ledende Feuz i utforverdenscupen, og håpet å knappe ned på forspranget før verdenscupavslutningen i Åre neste uke.

Det gikk dessverre ikke for 35-åringen. OL-mesteren fra Pyeongchang måtte nøye seg med tredjeplass og ytterligere 20 poengs forsprang i favør Feuz.

Svindal har aldri vunnet et verdenscuprenn i Kvitfjell. Etter en rekke langvarige skadeavbrekk var han tilbake i bakken i rennsammenheng for første gang på fire år.

Kjetil Jansrud fullførte på fjerdeplass og var et tidelsekund bak Svindal.

- Rusk

Som tredje startende mistet Svindal en del tid etter en feil høyt oppe i løypa, men fikk opp dampen for alvor i svingene ned mot målområdet. Han overtok ledelsen med et halvt sekund foran Vincent Kriechmayr fra Østerrike. Kriechmayers tid var dog ikke en målestokk for de beste i Kvitfjell.

- Jeg synes det er en OK runde, men det er litt rufs. Det blir litt sånn at når jeg kjører en dårlig trening dagen før, så fokuserer vi jo selvfølgelig på å gjøre taktisk gode valg også, sa Svindal til NRK etter utforen.

- Det må kompeneres med å gi litt gass, og da er det ofte at det blir litt smårusk. Men jeg vil heller ha det enn en fin runde, og vite at jeg kunne gitt litt mer gass, fortsatte han.

Da Beut Feuz kom på startnummer fem, ble det klart at Svindals renn ikke var sterkt nok. Sveitseren lå foran OL-vinneren i mesteparten av løypa.

Avslutningen til Svindal var noe sterkere, men Feuz kom i mål med ni hundredeler bedre tid.

Flere favoritter fulgte på de neste startnummerne. Italias Christof Innerhofer snuste på en bestetid etter gode passeringer underveis, men avslutningen hans var ikke god nok til å matche Feuz og Svindal.

Fikk skryt

- Det er vanvittig godt gjort av Aksel å heve seg med nesten tre sekunder fra trening her. Det viser hvilken eminent altlet han er, kommenterte NRK-eskpert Kjetil André Aamodt.

Veldig isete forhold i Kvitfjell favoriserte ikke Norges utøvere. Svindal har hatt smerter i kneet over tid og etter flere operasjoner gjennom en lang karriere.

Da Kvitfjell-ekspert og hjemmefavoritt Jansrud kom som utøver nummer ni nedover løypa så det likevel lovende ut for Vinstra-alpinisten lenge.

Jansrud lå noen hundredeler bak på første mellomtid, men ledet knepent på Feuz på de tre neste. Dessverre for norske hjemmepublikummere var heller ikke avslutningen til Jansrud god nok.

Aleksander Aamodt Kilde lyktes ikke med konkurransen. Han tapte tid hele veien nedover til mål og fullførte på 1,58 sekunder svakere tid enn Thomas Dressen.

PS: Rennet pågår fortsatt, men de 20 antatt sterkeste er ferdig med utforen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag