Svindal står over Kitzbühel etter legesjekk

Aksel Lund Svindal ankommer klinikken i Innsbruck for å få undersøkt kneet sitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Aksel Lund Svindal ankommer klinikken i Innsbruck for å få undersøkt kneet sitt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Aksel Lund Svindal har bestemt seg for å ikke kjøre fredagens utforrenn i Kitzbühel på grunn av sitt vonde kne.

24.01.19 17:45

Det opplyser Norges Skiforbund torsdag ettermiddag.

Den norske stjernealpinisten hadde så store smerter i kneet etter tirsdagens Kitzbühel-trening at han heller ville få undersøkt kneet av spesialister enn å trene i den østerrikske løypa torsdag.

Ved 10.30-tiden ankom Svindal Hochrum privatklinikk i Innsbruck, kun en times biltur unna Kitzbühel. Der skulle blant andre kirurgen Christian Fink, som opererte Svindal i 2016, vurdere nordmannens kne, om nordmannen burde stille til start i helgens renn, og hva han eventuelt risikerer ved å kjøre.

– Da får man litt mer tyngde bak en god vurdering, enn at jeg skal sitte på rommet og ta den avgjørelsen selv, sa Svindal til NTB onsdag.

– Ser ikke helt bra ut

I 12-tiden kom alpinstjernen ruslende ut av sykehuset.

– Det er ikke noen krise, men ja, det ser ikke helt bra ut. Det er ikke noe nytt, det er det samme gamle, sa Svindal til NTB etter sykehusbesøket.

Etter et par timer i tenkeboksen kom meldingen fra skiforbundet:

Svindal har bestemt seg for å stå over fredagens utforrenn i Kitzbühel. Det opplyses ikke om han kjører søndagens super-G.

Liker ikke utviklingen

Svindal har de siste årene slitt med knetrøbbel etter skrekkfallet i monsterbakken i Kitzbühel i 2016. Da røk blant annet både korsbåndet og menisken. 36-åringen har flere ganger kommet tilbake fra alvorlige skadeavbrekk, men etter fartsrennene i Bormio i romjulen kjente Svindal til smertene på ny.

Det samme skjedde etter tirsdagens utfortrening i Kitzbühel.

– Det er en utvikling jeg ikke liker i det hele tatt. Det er jo verdenscuprenn, og det er de beste i verden som skal kjøre. Men hvis jeg skal vurdere å ikke gjøre det, da tilhører jeg kanskje ikke den gjengen som bør kjøre verdenscup, sa Svindal til NTB onsdag, altså før avgjørelsen var tatt.

Da fortalte han også at han virkelig ønsker å kjøre VM i Åre i februar, som kanskje er grunnen til at han nå velger å stå over utforrennet i Kitzbühel.

Har vunnet det meste

– Jeg vil til Åre. Det er noe jeg har sett fram til i hele vinter, så jeg har ikke noe lyst til å droppe det. Det hadde vær en skikkelig nedtur.

Utforløypa i Kitzbühel er alltid blant de tøffeste. Den er isete, humpete og det meste annet som ikke passer Svindals problematiske kne.

Romerikingen har vunnet det meste som er å vinne i alpinløypa, men det legendariske utforrennet er ikke krysset av på lista. Det skjer heller ikke i år, og kanskje får han aldri muligheten igjen. 36-åringen teller nemlig på knappene på om han skal ta en sesong til eller ikke.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag