Gå til sidens hovedinnhold

Svindal - Ti prosents sjanse på gullet

Ble nummer åtte på fredagens trening.

SCHLADMING (NTB): Aksel Lund Svindal mener at han rent matematisk har ti prosents sjanse til å vinne gullet i utfor i VM lørdag.

Men han er rask med å legge til at matematikk ikke interesserer ham i denne sammenhengen.

- Jeg ramset opp omtrent ti navn på løpere som kan vinne utforrennet her lørdag. Det vil si at min sjanse er på ti prosent, men det er klart jeg tenker ikke slik når jeg står på start. Da ser jeg nok på min egen sjanse som større enn som så, men når du spør om sjansen på en matematisk måte, får du også et matematisk svar, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter den siste treningen i utfortraseen fredag.

Nummer åtte
Aksel Lund Svindal kjørte ned til åttende beste tid på fredagens utfortrening i alpin-VM i østerrikske Schladming.

Svindal var 0,82 sekunder bak franske Brice Roger, som var raskest.

Slovenske Andrej Sporn leverte nest beste tid på treningen. Han var 0,33 sekunder etter Roger. Marco Sullivan fra USA kom på tredjeplass.

Under fredagens trening ble løperne flagget av før målhenget. Årsaken til det var at kvinnene skulle kjøre slalåm i superkombinasjonen, så derfor fikk ikke Svindal og co. testet det vanskelige målhenget.

Men det får de trolig sjansen til å gjøre før selve rennet lørdag morgen.

Kritikk
Arrangørene har fått en del kritikk, særlig fra italienerne, fordi løperne ble flagget av før målhenget på den andre og siste treningen. Mange mener det gir østerrikerne en kjempefordel. De har trent mye i bakken, og noen av de mest utfordrende partiene i løypa kommer helt på slutten.

- Alle vil vel gjerne kjøre målhenget så mye som mulig, så det er helt klart at jeg kjører lørdag morgen, dersom jeg får muligheten til det, sa Svindal.

- Treningsomgangen min i dag (fredag) var mye bedre enn torsdag, men det var forholdene også. All løssnøen var borte nå. Selvsagt er det noen småting å trekke for, men det gikk bedre i denne gjennomkjøringen.

Han fortalte også at sjansen for å gjøre feil er størst på slutten av VM-løypa i utfor, og den siste delen fikk han altså ikke kjørt fredag.

- Det jeg kan si er at mange kjørte bra i denne siste treningsomgangen, så det blir et tøft renn.

Stort trykk
Det er et enormt trykk rundt Svindal, både fra mediene og publikum. Alle vil ha en liten bit av den norske superkjøreren, og Svindal gir av seg selv så mye han kan.

- Det er ikke så lett å få noe privatliv under et mesterskap som dette. En ting er interessen fra mediene, men vi bruker jo offentlige kommunikasjonsmidler veldig ofte når vi beveger oss rundt, og det sier seg selv at det ikke blir rolig.

- Men jeg trives med det, og derfor kan jeg da også si at jeg kommer til å holde på noen år enda. Jeg kjører i alle fall OL neste år og VM i Vail/Beaver Creek i 2015. Etter det får jeg se, sa Svindal i Schladming fredag.

Han lever i halvårssykluser, men foreløpig ser han ingen slutt på den fantastiske karrieren han har.

- Er dette en favorittbakke for deg? Trives du i denne bakken?

- Jeg vil vel si at bakken er helt grei. Det er vel andre bakker i verden jeg vil rangere foran denne, men det går greit for meg her, sa Aksel Lund Svindal til NTB.

Han tok bronsen i super-G onsdag og kan bli en av svært få utforkjørere som vinner VM-gull for annen gang lørdag. Han vant sitt første utforgull i VM i Åre i 2007.

Aksel Lund Svindal blir eneste nordmann i lørdagens utforrenn. Kjetil Jansrud ødela korsbåndet i super-G-rennet onsdag og har reist hjem fra VM. Svindal tok bronse i samme renn. (©NTB)

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken