*Nettavisen* Sport.

Svindal utslitt etter bursdag på reisefot

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

17,5 timer på reisefot gjennom Europa fratok Aksel Lund Svindal (27) nattesøvnen. Alpinisten var utslitt da han kjørte ned til niendeplass i utfortreningen i Bormio søndag.

27.12.09 20:19

Det var ingen stor bursdagsfeiring annen juledag som slet ut det norske alpinesset. 27-årsdagen tilbrakte han i bil, fly og minibuss gjennom Europa.

Til tross for den lange reisen, kjørte han dagen derpå inn til niende raskeste tid, 1,47 sekund bak Michael Walchhofer, i første treningsomgang før onsdagens verdenscuprenn.

Og det var en stor opptur. Landslagstrener Marius Arnesen hadde ikke håpet på annet enn at eleven skulle komme seg helskinnet ned fjellet.

– Han var så utrolig sliten, sa Arnesen.

Snøstorm
Reisen fra julefeiring i Oslo ble først forsinket av snøstorm på Gardermoen. Så i München rakk han ikke flyet sitt til Verona. Han måtte nemlig innom den italienske byen og hente utstyr.

Løsningen ble å haike med minibuss til Innsbruck, der han ble hentet av en trener. Sammen kjørte de til Verona, hentet bil og utstyr og satte kurs for Bormio.

Først klokken 22.30 var Svindal framme på hotellet.

Fikk champagne
Ifølge Google Maps ble det en reise på om lag 670 kilometer med bil og buss for nordmannen.

– For en bursdag. Bagasjen min ble også borte i alt rotet, skriver Svindal på sin hjemmeside.

På flyplassen i München ble det likevel tid til litt bursdagsfeiring.

– Jentene på transfersenteret var veldig hjelpsomme. De hentet til og med champagne siden det var bursdagen min, skriver alpinesset.

Annonsebilag