RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindyre VM-billetter

Foto: AFP PHOTO DDP/ Sascha Schuermann
Sist oppdatert:
Har du tenkt deg til Sverige for å oppleve VM i ishockey, vil det trolig svi i lommeboka.

4. mai åpner Norge sin jakt på en framskutt plassering med kamp mot selveste Sverige i Stockholm. Har du lyst til å få med deg storkampen fra en fin plass på den ene langsiden i hallen, må du betale dyrt.

Svenske Anders Bergfeldt ville gjerne ta med seg sitt ene barn og to barnebarn på kampen, men steilet da han oppdaget at totalprisen på opplevelsen ble formidable 12.280 svenske kroner.

– Det er jo helt tydelig at de ikke vil ha unge og vanlige mennesker på kampene, sier han til Svenska Dagbladet.

Kun pakker
Forklaringen på den stive prisen er at VM-billettene selges i pakker. Det lar seg med andre ord ikke gjøre å kjøpe billetter til enkeltkamper. For den nevnte prisen ville Bergstedt i tillegg sitte med fire billetter til Estland-Russland, Tsjekkia-Danmark og Tyskland-Italia.

– Guttene mine vil se hva som helst med Tre Kronor (Sverige). Tyskland-Italia og Russland-Estland er sikkert morsomt for noen, men ikke for smågutter som bare vil se Sverige, sier han.

Det billigste alternativet for Bergstedt og barna – dersom de skal få med seg en av Sveriges kamper – lyder på 3.880 kroner. Det gir billetter til 895 kroner stykket – og plass høyt på tribunen med dårlig sikt, skriver avisa.

Enden på visa ble at Bergstedt tar med seg barna på fotballkamp i stedet. 15. august tar Sverige i mot Brasil på Råsunda. Fire billetter der koster 1.800 kroner.

Avviser kynisk system
Hos VM-arrangøren har man ingen problemer med å forsvare måten billettene til mesterskapet selges på.

– Ja, sånn er det. Enten kjøper man en billettpakke, eller så kan man vente og se om det åpnes for andre muligheter når det nærmer seg. Det kan bli sånn at vi selger enkeltbilletter. Kanskje, sier generalsekretæren for den svenske delen av VM, Lars G. Karlsson.

Både årets og neste års hockey-VM er delt mellom Finland og Sverige. De innledende kampene er fordelt på de to landene begge gangene. I år går semifinaler og finaler i Finland, mens neste år får Sverige avslutningen.

Karlsson vil ikke være med på at billettsystemet er kynisk.

– Nei, det er ikke kynisk. Billettene til hockey-VM har blitt solgt på denne måten lenge. Og billettprisene i Sverige er faktisk lavere enn i Finland, sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere