RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svinedyr old boys-fight

Foto: Poulsen Lars (Ap)
Sist oppdatert:
De er nesten 100 år til sammen, men folk betaler dyrt for å se dem slåss.

Glem ishockey-VM og Mesterliga-semifinalene. Det heteste idrettsarrangementet for danskene denne uken skjer på lørdag, og involverer to kraftkarer på 48 og 46 år.

Den danske bokselegenden Brian Nielsen (46) møter tidligere tungvektsmester Evander Holyfield (48). Kampen går av stabelen i DR Koncerthuset, og billettene koster fra 1500 til 10.000 danske kroner.

Akkurat det er ikke Nielsen så fornøyd med selv.

- Her og Fru Danmark, som holder med meg, har ikke råd til å komme inn og se kampen. Det er ergerlig. Jeg mener fortsatt at kampen burde vært holdt i en større hall med et annet prisnivå, sier Nielsen ifølge Ekstra Bladet.

- Dere får nok nøye dere med Pay-per-view, sier Nielsen trist.

Legender
Det er uansett to bokselegender som møtes lørdag. Brian Nielsen har 66 proffkamper bak seg, og står med 64 seirer, hvorav 43 på knockout. Bare Dicky Ryan og en viss Mike Tyson har slått Nielsen. Tapet for Tyson i 2001 ble Nielsens siste store kamp, og danske la opp i 2002.

Nå er det da altså klart for et aldri så stort comeback mot amerikaneren Evander Holyfield. 48-åringen er muligens mest kjent for å ha blitt bitt i øret av Mike Tyson i 1997. Men det er synd, for han har en fabelaktig karriere bak seg i ringen.

Tysons bitt
Holyfield har vunnet 43 av sine 56 kamper, og tapt ti. I 1990 ble han den udiskutable verdensmesteren i tungvekt da han slo James «Buster» Douglas, en tittel han holdt til 1994 da han tapte for Michael Moorer.

I 1996 slo han Mike Tyson på teknisk knockout i 11. runde. Året etter skulle Tyson forsøke å hevne tapet, men ble utbokset og til slutt tok frustrasjonen over og Tyson bet av en del av Holyfields øre.

Fortsatt i form
Til tross for sin alder har Holyfield bokset jevnt og trutt på 2000-tallet. Og han er stadig i toppform, skal vi tro ham selv.

- Pass på Brian! «The Real Deal» er i byen. Jeg er en mann på oppdrag, og oppdraget er å forlate ringen som vinner den 7. mai, utbasunerte Holyfield på sedvanlig selvsikkert hvis, da han landet i København i helgen.

- Han skaller
Brian Nielen på sin side orker ikke helt delta i det aggressive sirkuset som vanligvis foregår før store boksekamper. Men han føler seg klar.

- Jeg er meget parat. Jeg kommer til å kjempe, jeg har en enorm vilje og motivasjonen er stor. Jeg stiller ikke opp for å legge meg ned, sier dansken, som likevel mener at Holyfield kan være ufin i ringen.

- Jeg synes Holyfield er en ganske flink fyr. Men han er også en fyr som er farlig i bokseringen, fordi han bruker hodet og skaller, sier Nielsen.

- Mike Tyson har fortalt meg at årsaken til ørebittet var at Holyfield ga ham 3-4 skaller, hevder Nielsen, med henvisning til den beryktede kampen i 1997.

Holyfield er storfavoritt
Holyfield er uansett storfavoritt før oppgjøret, og oddsen på amerikansk seier ligger bare så vidt over 1,10 hos de fleste bookmakerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere