RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Barker/AFP

Svineinfluensa i Blackburn

Sist oppdatert:
Tre Premier League-stjerner er smittet, cupkamp går likevel som planlagt.

To mann manglet for Blackburn Rovers under 0-5-tapet mot Chelsea lørdag kveld: David Dunn og Chris Samba.

Mandag skriver britiske medier at duoen er ute med svineinfluensa. Det bekreftes av en uttalelse på klubbens hjemmeside.

- Et par tilfeller av svineinfluensa er blitt konstatert. I tillegg har flere andre spillere klaget over viruslignende symptomer.

Til sammen tre spillere og to personer i støtteapparatet skal være smittet, melder Reuters mandag kveld.

Fritatt fra trening
Dunn var dagens mann for Blackburn, da erkerival Burnley ble slått 3-2 i forrige uke. I etterkant av oppgjøret var formen så laber at manager Sam Allardyce ga midtbanespilleren fritak fra trening.

Samba ble syk i forkant av Chelsea-matchen, og klubbledelsen frykter selvsagt av viruset skal spre seg videre i spillergruppa. The Sun skriver at fem-seks andre spillere opplever lignende symptomer, uten å navngi spillerne det gjelder.

- Dunne og Samba har pådratt seg et virus. Og et par av spillerne som var i aksjon mot Chelsea har lignende symptomer. Vi håper å ha dem tilbake når vi reiser til Old Trafford i neste uke. Det er virus som kan sette deg på sidelinja i omtrent en uke. Vi får vente og se, sier manager Sam Allardyce.

Sykdomstilfellene har gjort at tirsdagens cupkamp mot Peterborough United står i fare for Morten Gamst Pedersen og hans lagkamerater.

Fransk toppkamp utsatt
I Frankrike ble oppgjøret mellom Marseille og Paris St. Germain utsatt nylig, ettersom alle spillerne på hovedstadslaget ble satt i karantene i håp om å unngå spredning av viruset.

Premier League sine regler tillater ikke at klubber avlyser kamper på grunn av utbrudd av svineinfluensa. Det sier retningslinjer av året, melder Reuters.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere