*Nettavisen* Sport.

Svir av 80.000 for å spille med Claus

Tommy Kaland (31) oppfyller guttedrømmen som koster ham 4000 kroner i minuttet.

08.06.07 11:05

(iBergen.no): Forrige fredag kveld hadde ikke begynt så bra for spreke og entusiastiske Kaland, men det skulle forandre seg. I forbindelse med et arrangement i tilknytning til Claus Lundekvams testemonialkamp neste år, var det duket til fest på Statsraad Lehmkuhl – og auksjon.

80.000 - solgt!
- Det var mye som ble auksjonert bort, blant annet signerte drakter. Høydepunktet var en plass på laget til Southampton i Lundekvams testemonialkamp. Budrunden startet på 7000 kroner og endte med at jeg vant budrunden med 80.000. Det blir en opplevelse for livet, sier en svært fornøyd 31-åring til iBergen.no.

Kaland hadde ingen betenkeligheter med å spandere på seg 80.000 kroner for opplevelsen som vil gi ham 20 minutter på banen.

- Andre vil kanskje si at det ikke er så lurt og at pengene kunne vært brukt annerledes. Mulig de har rett, men for meg føles dette riktig. Jeg blir verken fattigere eller rikere av å gjøre dette, men jeg får med meg en flott opplevelse, begrunner Kaland.

Selv etter at det var klart at Kaland hadde vunnet budkonkurransen gikk det ikke opp for ham med det første.

- Guttedrøm
- Jeg skjønte vel ikke helt at det hadde skjedd. Det er jo en guttedrøm som går i oppfyllelse. Å spille på et fullsatt stadion med flere store stjerner. Jeg gleder meg veldig, det kommer til å bli stort.

Motstander på Southamptons hjemmebane St Mary’s neste mai er den skotske storheten Celtic, som i utgangspunktet stiller med et sterkt lag. Kaland som trener fotball én gang i uken, i tillegg til annen trening, erkjenner at det kan bli tøft å møte de skotske proffene.

- Det er nok et høyere nivå enn jeg har spilt på før, men jeg er lettrent. Så får jeg kompensere med vilje dersom fysikken ikke holder, sier Kaland spøkefullt.

Drømmen er å få spille spiss foran et fullsatt stadion (33.000 mennesker), og være på banen med Lundekvam.

- Da jeg var aktiv spilte jeg egentlig midtstopper, men jeg tror jeg vil gjøre mindre skade for laget ved å spille på topp, sier Kaland.

Veldedighet
Tidligere Brann- og landslagsspiller Lundekvam er villig til å oppfylle drømmen til Kaland, som trolig vil spille de 20 siste minuttene av kampen.

- Dersom han ønsker å spille spiss kan vi sikkert ordne det. Det er også meningen at jeg skal spille hele kampen. Jeg håper det blir en stor opplevelse for ham. Vi satser på at det blir fullt hus og et entusiastisk publikum til å gjøre ham litt nervøs, sier Lundekvam med munter tone til iBergen.no.

Overskuddet fra testemonialkampen vil gå til ulike veldedige formål. Deriblant vil barnesykehuset Naomi House i Southampton få penger. Dette er et prosjekt Lundekvam er sterkt engasjert i.

- De som jobber på institusjonen gjør en fantastisk jobb. Det vil bare være hyggelig å donere noen av pengene der, sier Lundekvam.

En av årsakene til at Kaland bydde på auksjonen var nettopp at pengene ville gå til et godt formål.

Les flere saker på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.