RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søvnløs juvel viste vei

Sist oppdatert:
LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Anført av 17-åringen Per Ciljan Skjelbred feide Rosenborg serieleder Start av banen.

ROSENBORG-START 3-0:

Ciljan Skjelbred er den yngste debutanten som er sendt ut på Lerkendal-matta fra start i en toppseriekamp siden Ola By Rise voktet buret for første gang for nærmere 30 år siden. Og for en debut unggutten gjorde! Gang på gang sendte han kollegene i angrep, og fosset etter i beste «Roar Strand-stil».

Klikk her for spillerbørs
Her ser du scoringene gratis

- For en utrolig opplevelse. Må nesten klype meg selv i armen for å skjønne at jeg ikke bare drømmer, sier Ciljan Skjelbred til TV 2 Nettavisen.

Lavmælt forsøker han å sette ord på følelsene – uten å komme særlig lenger enn til å si at dette er det største han har vært med på i sitt unge liv.

Søvnløs natt
- Jeg var vanvittig nervøs før kampstart. Kroppen var i ulage, og i perioder var jeg mer preget av angst enn av glede. Etter noen anspente minutter innledningsvis, begynte det å fungere. Til slutt svevde jeg nesten rundt på banen. Kunne bare løpe og løpe uten å bli sliten, sier unggutten etter drømmedebuten.

Da han på gårdagens trening fikk beskjed om å forberede seg til kamp, trodde Rosenborgs nye midtbanemotor at det var en spøk.

- Jeg fikk sjokk. Gikk skjelvende hjem og sleit meg gjennom kvelden. I natt har jeg så å si ikke sovet, men nå er alt bare deilig. Jeg er glad det er unnagjort på en grei måte, sier han beskjedent.

Ciljan Skjelbred har lenge vært omtalt som et av landets aller største fotballtalenter. Pent og pyntelig har han lagt en alen til sin vekst og blitt matchet forsiktig av RBK-trenerne. Mot serieleder Start syntes altså Per Joar Hansen at tiden var moden til å sette ham opp i førsteelleveren.

Kvalifisert
- Per har kvalifisert seg til laget gjennom solid innsats på treningene over lang tid, i tillegg til solid spill på andrelaget. Vi valgte å gi ham sjansen og den tok han grundig vare på. Gutten er jo ikke gammel nok til å gå på voksenkino, så gjør han dette. Glitrende, sier Rosenborg-bossen, som skynder seg å legge til at det slett ikke er sikkert spilleren som stjal det meste av oppmerksomheten på Lerkendal etter møtet med sørlendingene, er med fra start i neste kamp.

- Per skal matches med vett. Denne spilleren representerer framtida i klubben og i norsk fotball. Her blir det ikke snakk om å ta noen sjanser, slår Hansen fast.

Sloss for seieren
Rosenborg-treneren legger ikke skjul på at det smakte med en skikkelig seier igjen etter en heller tung periode.

- Jeg er selvfølgelig glad for at vi vant, men mest gledelig var det å se guttene krige for hverandre. I dag jobbet hele laget knallhardt og fikk lønn for strevet. Vi var ikke bare bedre enn Start, men klart bedre, sier Per Joar Hansen.

Les alt om 5. runde:

Molde - Tromsø 2-1:Satte Ohr på det

Viking - lyn 0-0:Trodde seiersmålet var i boks

Odd - LSK 0-2:Helt borte, syndebukk hjemme

VIF - AaFK 3-1:Ble vraket og bedt om å blotte
- Skal hjem og se ta bilde av tabellen

RBK - Start 3-0:Start strandet på Lerkendal

Ham-Kam - Fredrikstad: 1-1:- Drillo: - Et ran

Brann - Glimt 2-3:Radarparet kranglet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere