Svømmeesset Phelps gjør comeback

Det amerikanske svømmeesset Michael Phelps (28) gjør comeback.

Det amerikanske svømmeesset Michael Phelps (28) gjør comeback. Foto: Matt Slocum (Ap)

Det amerikanske svømmeesset Michael Phelps (28) gjør comeback.

28-åringen har ikke konkurrert siden London-OL i 2012. Phelps skal delta i et stevne i Mesa i Arizona 24. til 26. april. Det samme skal OL-heltene Ryan Lochte og Katie Ledecky.

Phelps har totalt 18 OL-gull, og hele åtte av dem kom i OL i Beijing i 2008. Ingen idrettsøver har flere OL-gull og medaljer enn Phelps. Totalt er det blitt 22 OL-medaljer.

OL-debut i 2000

Han debuterte i OL-sammenheng i 2000 i Sydney, men da ble det ingen gull på 15-åringen. I OL i Aten i 2004 ble det seks gull på Phelps. I OL i London i 2012 ble det fire gull på ham.

Lenge avviste han et comeback var aktuelt, men sist høst gjenopptok han treningen og i november sluttet han seg til programmet til USAs antidopingmyndigheter.

Flere tror at dette betyr at Phelps satser fram mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Korte distanser

Phelps trener, Bowman, sier at om det blir noe skikkelig comeback er det trolig at Phelps satser på stafetter og kortere distanser som 100 meter fri og 100 meter butterfly.

Det er mulig at Phelps også stiller opp i det amerikanske mesterskapet 6. – 10. august. Det må han også om han vil delta i VM i russiske Kazan senere på året.

Phelps fyller 29 år 30. juni.(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag