*Nettavisen* Sport.

Swansea til Wembley

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vi tror det første walisiske laget til play-off finalen blir klart i kveld. Her er dagens andre oddstips.

16.05.11 12:47

Sportspills meny 16. mai:
Oddstips 1: Gutan og Bruntrøyene vinner
Oddstips 2: Swansea til play-off finale
Tippetips: Sikker H på Lerkendal
Se hva andre spiller: Lesernes oddstips
Trav Leangen: Store kroner på gang
Trav Drammen: Sjeldent spill på Espen Schem

Langoddsen byr på spennende fotball fra Tippeligaen, men vi fatter også interesse for et objekt fra play-off til Premier League og det vi mener er en godt betalt hjemmeseier i 2. divisjon. Her er dagens andre oddstips.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Ørn Horten - FK Tønsberg
Fair Play-ligaen avdeling 4. Ørn er sterke denne sesongen og har 4-2 mot Skarp, 3-0 mot Senja og 2-2 mot Pors på hjemmebane. De vant også bortekampen mot VIF 2 men røk 2-6 for Godset 2. Det var forrige mandag, og på onsdag røk de 2-4 i Asker i cupen, så nå er de nok lei av bortekamper og tap. Ørn Hortens nettside har trolig landets fyldigste forhåndsomtaler, og vi limer inn et par linjer herfra.

Klubben har beholdt stammen i laget fra forrige sesong. Ørns toppscorer Jarle Belaska er tilbake på laget, etter at han ikke fikk perm fra rekruttskolen til cupkampen mot Asker. Jarle har hittil scoret syv mål i serie og cup, og har satt inn fem mål på de fire siste kampene mot Tønsberg. Vi ser også veteranen Jørgen Jalland i troppen:

Pål Stensholt, Thomas Nilsen, Alexander Vordahl, Kjell Andre Thu, Patrick Søderstrøm, Thomas Knutsen, Fredrik Martinsen, Kristoffer Silberg, Jørgen Jalland, Stein Erik Spro Johansen, Evan Patros, Adrian Wike Dahlen, Rune Larsen, Espen Teigen, Alen Patros, Torgeir Fredriksen, Aslak Eek Svensson og Jarle Belaska.

FK Tønsberg har tapt 0-1 for Tromsø 2 og hele 3-6 for Hasle-Løren i sine to spilte bortekamper. Man ledet mot Hasle-Løren men kreftene tok slutt utover i 2. omgang. På hjemmebane har man slått Kjelsås og Harstad. FK Tønsberg hadde store ambisjoner om opprykk forrige sesong, men havnet bak Randaberg og Fløy. Årets høydepunkt ble cupseieren over Vålerenga i cupens andre runde. Tor Todesen trente laget da, nå styrer Hein Henriksen laget. Det har vært en del utskiftninger i spillerstallen og man klarte ikke stå for noen cupbombe i år, det ble exit med 0-2 for Mjøndalen.

Mulig startellever FK Tønsberg: Per Stensrud, Omar Malik, Enver Gashi, Håvard Andreassen, Lars-Erik Figved, Simen Melhus, Aksel Duus, Stian Semb Aasmundsen, Jon-Mikael Skaug, Mergim Hereqi, Christian Østli.

Innbyrdes oppgjør forrige sesong:

28.08.2010 Ørn-Horten - FK Tønsberg 2 - 1
16.05.2010 FK Tønsberg - Ørn-Horten 6 - 2

Ørn vant 2-1 her i fjor og har slått FK Tønsberg 3-1 og 2-1 i treningskamper siden. 1,90 på et hjemmelag som bare har vunnet er ganske bra betaling mot et bortelag som bare har tapt. Er hjemmelaget svekket fra i fjor? Nei, det er det vel heller bortelaget som er. Pleier hjemmelaget å tape disse kampene? Nei, hvertfall ikke de seneste årene. Dette er et lokaloppgjør, med alle de farer det innbærer, men Ørn ser såpass mye sterkere ut for tiden at vi tror på hjemmeseier i Lystlunden. 1,90 på H brukes i en dobbel.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Swansea - Nottingham Forest
Play-off semifinale, returkamp etter 0-0 på City Ground. Sammenlagtvinneren møter Reading eller Cardiff til finale på Wembley om en plass i Premier League.

Da hjemmesterke Nottingham Forest ikke klarte å slå et Swansea-lag redusert til 10 mann etter to minutter på eget gress, kom tankene om returkampen ganske raskt. Forest, tradisjonen tro, misbrukte en gylden mulighet til å nå Premier League og de får det fryktelig tungt i Wales, tenkte vi da, og vi har ikke funnet grunn til å endre mening.

For å starte med hjemmelaget så stoppet Swansea på råsterke 15-5-3 på hjemmebane i serien. Av topplagene var Swansea laget med flest hjemmeseire og flest bortetap, og de gjorde en rekke meget gode hjemmekamper. De hadde 4-0 mot Sheffield United og 4-1 mot Ipswich i de to siste hjemmekampene sine. 41-11 var den sterkeste målforskjellen på hjemmebane i Championship.

Med mannskapet ser det enda bedre ut enn sist. Craig Beattie (a) er tilbake fra sykdom og Fabio Borinis (a) skade i det omvendte oppgjøret var ikke alvorlig og han spiller i dag. Borini, innlånt fra Chelsea, bidro svært positivt i sesongavslutningen. Venstreback Neil Taylor fikk rødt etter to minutter i den første kampen. Han skal da suspenderes, men avgjørelsen er anket og en slags nemd skal konkludere - men ikke før to timer før kampstart. Det er faktisk muligheter for at Taylor spiller.

Nottingham Forest stoppet på 7-7-9 på bortebane i serien, svakest av topplagene. Det er hjemme på City Ground de har lagt grunnlaget for det som kunne blitt direkte opprykk men som ble play-off. De avsluttet serien i fin stil med fire strake seire, to av dem på bortebane. Men det er nok lettere å vinne over et ferdigspilt Crystal Palace eller Bristol City, enn et opprykksjagende Swansea. Så det var en skikkelig nedtur å bare få 0-0, spesielt siden man spilte nesten hele kampen 11 mot 10. Kanskje spøker det i bakhodet at man har feilet i play-off flere ganger på rad. I fjor røk man mot Blackpool i første runde, etter en ellers meget god sesong.

Det ser ut til at manager Billy Davies har bortimot skadefri tropp. Guy Moussi (m) og Robbie Findley (a) var ikke med sist, men er på bedringens vei.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

19.03.2011 Swansea - Nottingham Forest 3 - 2
12.12.2009 Swansea - Nottingham Forest 0 - 1
16.08.2008 Swansea - Nottingham Forest 3 - 1
18.08.2007 Swansea - Nottingham Forest 0 - 0
20.01.2007 Swansea - Nottingham Forest 0 - 0

Her mener vi fordelen utvilsomt ligger hos hjemmelaget. Ikke bare er de veldig gode på eget gress, de spiller foran et utsolgt Liberty Stadium og har skadefritt lag. Forest må langt ned i kjelleren og hente krefter og ikke minst mental styrke. De trenger bare ett mål, men de føles nok som om de har gitt en matchball til waliserne med 0-0 sist. Når historien viser at Forest gjerne feiler nettopp på dette stadiet, synes vi hjemmeseier til 1,80 kan spilles. Vi får en dobbel til 3,42 og setter 100 kroner på denne også. Spillefristen er klokken 17.55, men den engelske kampen kan spilles som single frem til klokken 20.40.

100. Ørn Horten - FK Tønsberg 1,90 3,70 2,40
116. Swansea - Nottingham Forest 1,80 3,05 3,40

Total odds 3,42

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.