Gå til sidens hovedinnhold

Syk Berger må stå over

Lars Berger må stå over helgens verdenscupåpning i Östersund på grunn av sykdom.

26-åringen sliter for tiden med luftveis-problemer og skydom, og har siden søndag gått på penicillin. Dermed går helgens verdenscupåpning i Östersund i vasken for «Dombås-ekspressen».

- Jeg har vært syk siden søndag og gått på antibiotika siden. Det kommer jeg til å fortsette med frem til jeg er fullstendig frisk, sier Berger til TV 2 Nettavisen.

Forfulgt av sykdom
Mens lagkameratene på det norske skiskytterlandslaget de siste ukene har forberedt seg på verdenscupåpningen, har Berger stort slett slitt med helsen. I høst har han vært syk tre ganger.

- Det har vært frustrerende å ikke fått trene så bra. Det sliter veldig på formen, og det er klart at sykdommen fører til at det tar lang tid å jobbe seg opp mot der jeg bør være i en så viktig sesong. Men det som er bra, er at rennene fremover ikke kommer så veldig tett, konstaterer Berger.

I går var Lars Berger på legesjekk på Toppidrettssenteret. Der fikk han i hvert fall litt positive nyheter. Legene konstaterte at han ikke hadde astma.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke hadde astma. Fremover nå er mitt fokus først og fremst å bli frisk. Nå skal jeg først holde sengen til jeg blir bra, så skal jeg trene forsiktig innendørs frem til neste verdenscuprenn i Hochfilzen. Jeg kommer til å gå færre renn enn jeg vanligvis har gjort, og kommer til å kle meg ekstra godt og passe meg for ekstra kaldt vær fremover, sier han.

- Denne sesongen kommer jeg dessuten til å få tettere oppfølging av lege enn noen andre på landslaget, og det både håper jeg og tror kommer til å hjelpe meg veldig, legger han til.

Navn: Lars Berger
Født: 3. mai 1979
Meritter: Sølv, fellesstart Oberhof-VM 2004, 3 verdenscupseire, juniorverdensmester 1999
Aktuell: Må stå over verdenscupåpningen i Östersund kommende helg.

Utsetter operasjon
Berger sliter også med hovne mandler, og bekrefter at han vurderer operasjon.

- Hadde legene villet tatt dem nå, ville jeg ikke vært tilbake før jul. Da blir det veldig knapp tid med tanke på Torino-OL. Men jeg har gjort meg noen beregninger om å ta dem til våren, opplyser skiskytter-esset.

Berger avviser på det sterkeste at helseproblemene setter den fremtidige karrieren i skiskyting i fare.

- Jeg liker dårlig at det blir vridd sånn. Jeg har pågangsmot og alt som trengs for å fortsette i mange år til, sier han.

Og han satser alt fram mot OL.

- Nå satser jeg alt på å være «fit for fight» i verdenscuprennet i Hochfilzen 8-11 desember, og jeg har ikke gitt opp håpet om å kunne markere meg i OL!

Berger slo gjennom i verdenseliten i skiskyting sesongen 2003/2004, og har farten i løypen som sitt varemerke. Han beste plassering er foreløpig sølvmedaljen fra Oberhof-VM i 2004.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem