RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syk Hushovd dropper Milan-San Remo

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
- Det er selvsagt en kjip situasjon, sier 34-åringen.

MILANO/OSLO (procycling.no): Thor Hushovd mister et av sesongens store mål, Milan-San Remo, grunnet sykdom.

BMC-rytteren våknet med feber mandag og etter to dager på sidelinjen valgte Hushovd å melde forfall.

- Det er en veldig kjip situasjon. Når man trener i mange måneder for å komme i form til store mål, er det kjedelig å bli syk de siste dagene før rittet, sier Hushovd til TV 2.

Hushovd var et BMCs sterkeste kort foran klassikeren og uttalte for få dager siden at han mente laget burde kjøre han i den italienske klassikeren.

- Hushovd var på den opprinnelige listen, men slik er sykkelsporten. Som mange andre i feltet denne sesongen, er også vi rammet av sykdom, sier sportsdirektør John Lelangue til procycling.no.

- Slapp i kroppen og hosten sitter løst
Milan-San Remo er et av sykkelsportens såkalte monumenter og et av de hardeste endagsløpene på kalenderen.

Etter sykdommen er det naivt å tro på suksess i et slikt ritt mener BMC-rytteren, som slet med magetrøbbel under Paris-Nice.

- I dag er jeg slapp i kroppen og hosten sitter løst. Ettersom det er snaue to dager til rittet, så kommer det altfor tidlig. Å da tro at man skal hevde seg etter 300 kilometer, blir som å tro på julenissen, mener Hushovd.

Det står i stor kontrast til hans uttalelser til procycling.no mandag, da han sa at han forventet å blir kjørt for i rittet.

Gilbert: - Vi kommer til å savne han
Hushovds lagkamerat og venn Phillipe Gilbert forteller at Hushovds fravær ikke vil gå ubemerket hen.

- Vi kommer til å savne han. Både på grunn av taktikken og motivasjonen han gir oss. Vi kan prøve med meg, Ballan eller Van Avermaet tidligere i rittet, men nå har vi ingen som kan spurte. Det gjør det vanskeligere for oss, men vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier Phillipe Gilbert til procycling.no.

Gilbert ble med sine seire i blant annet Amstel Gold Race, Fléche Wallone og Liège-Bastogne-Liège fjorårets store klassikerkonge. Etter Hushovds forfall hviler stort press på belgierens skuldre også i Milan-San Remo. Gilbert ble tredjemann i fjorårets ritt. Bare slått av Matt Goss og Fabian Cancellara.

Også den italienske stjernen Alessandro Ballan skulle helst sett at Hushovd stod på start. Både Hushovd og Ballan er tidligere verdensmestere, men italieneren besitter ikke nordmannens spurtegenskaper.

- Jeg hadde foretrukket at han stilte. Han har en god spurt, så jeg vil savne han, sier Ballan til procycling.no.

- Han er en selvskreven leder
Etter en svak innledning på sesongen har BMC stort press på seg foran de store klassikerne. Hushovds sykdom var et skikkelig slag i trynet for hele laget.

LES OGSÅ:Bruker 150 millioner til ingen nytte

BMC-sjef Jim Ochowicz mener det er vanskelig å si hvor mye Hushovds forfall har å si for det amerikanske laget, men det er helt tydelig at nordmannen var en viktig brikke i laget klassikersatsning.

- Det er vanskelig å måle. Vi kommer til å savne konkurransemannen, han var en selvskreven leder for oss i Milan-San Remo. Om det påvirker resultatet vårt på lørdag? Det kan jeg ikke svare på nå. Nå er det viktigste å få ham frisk til de andre utfordringene som venter, sier BMC-lagets manager til procycling.no.

BMC stiller med Alessandro Ballan, Marcus Burghardt, Phillipe Gilbert, George Hincapie, Taylor Phinney, Manuel Quinziato, Michael Schaar og Greg Van Avermaet i Milan-San Remo.

Milan-San Remo kan følges LIVE på procycling.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere