Gå til sidens hovedinnhold

Syk Hushovd mister klassiker

Thor Hushovd ligger strak ut med magesjau, og sykler ikke lørdagens klassiker Milan - San Remo.

Den norske sykkelstjernen våknet lørdag morgen klokken 5 med sterke magesmerter. Dermed ryker sesongens første store mål; lørdagens italienske klassiker Milan-San Remo.

Sterke smerter
- Han starter dessverre ikke lørdag, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til Nettavisen.

- Thor sliter med sterke magesmerter. Han er den eneste på laget som er syk, så vi vet ikke helt hva det er for noe. Han har ligget strak ut med diare og spysjuke i hele dag.

Svært ubeleilig
Hushovd ble nummer to i Milan-San Remo for to år siden. I år var seier i rittet et av de store sesongmålene for «oksen fra Grimstad». Det må han se langt etter nå. Sykdommen kommer ekstra ubeleilig, ettersom de store vårklassikerne kommer som perler på snor de neste ukene.

- Det er klart dette passer veldig dårlig. Nå må han bare prøve å bli frisk og klar for neste oppgave. Men det er veldig skuffende, sier Kvålsvoll.

Hushovd skal etter planen kjøre to mindre ritt neste helg som oppladning til Flandern Rundt søndag 8. april. 15. april står Paris-Roubaix for tur. Mellom de to prestisjefylte rittene kommer Gent-Wevelgem, hvor nordmannen gikk helt til topps i fjor.

- Jeg håper bare ikke sykdommen setter ham alt for langt tilbake. Dersom det går over til i morgen, trenger han tiden frem til neste helg for å hente seg inn igjen. Nå må han fylle på lagrene, få nok hvile og gradvis starte treningen igjen, sier Kvålsvoll.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen